لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۹

فشار بر پزشکان برای «کتمان حقیقت» در مورد مهسا امینی؛ دانشجویان دانشگاه تهران تجمع کردند


اعتراض به جان باختن مهسا امینی، دانشگاه تهران
اعتراض به جان باختن مهسا امینی، دانشگاه تهران

شماری از پزشکان و کادر درمان بیمارستان کسری در تهران که مهسا امینی در آن بستری شده بود و درگذشت، برای کتمان حقیقت تحت فشار قرار گرفته‌اند و توسط نهادهای امنیتی تهدید شده‌اند. هم‌زمان گروهی از دانشجویان در تهران راهپیمایی و تجمع اعتراضی برگزار کردند.

بنا بر اطلاعاتی که به بخش فارسی صدای آمریکا رسیده است، مقامات امنیتی جمهوری اسلامی، «به‌شدت پزشکان را زیر فشار گذاشته‌اند» و یکی از این پزشکان را که در توییتی اصابت ضربه به سر مهسا امینی را تأیید کرده بود، مجبور کرده‌اند توییتش را پاک کند.

همچنین یک‌شنبه ۲۷ شهریور، عده‌ای از پزشکانی که «بر اساس تصاویر منتشر شده از مهسا امینی» احتمال ضربه به سر او را مطرح کرده بودند، به برخی روزنامه‌نگاران در ایران گفته‌اند که «از جانب نهادهای امنیتی»، تهدید به بازداشت شده‌اند.

در عین حال پدر مهسا امینی روز یکشنبه با انتقاد از پخش فیلم تقطیع شده بازداشتگاه گشت ارشاد از صداوسیمای جمهوری اسلامی، ادعای مطرح شده توسط رسانه‌ها و برخی مقامات جمهوری اسلامی درباره بیماری دخترش را دروغ خواند و گفت مهسا صرع یا بیماری زمینه‌ای نداشته است.

روز شنبه، بیمارستان کسری در بیانیه‌ای که در حساب اینستاگرام خود منتشر کرده بود، اعلام کرده مهسا امینی روز سه‌شنبه ۲۲ شهریور «بدون علائم حیاتی» و «مرگ مغزی» به این بیمارستان برده شد»؛ اما این بیانیه ساعاتی بعد از دسترس خارج شد.

تهدیدها علیه کادر درمان در حالی است که پیش از این پزشکانی از جمله عبدالرضا سودبخش و رامین پوراندرجانی در پی مقاومت برای کتمان حقیقت در واقعه جان باختن شماری از معترضان بر اثر شکنجه در بازداشتگاه کهریزک در سال ۱۳۸۸ جان خود را از دست دادند.

  • تداوم اعتراض‌ها به جان باختن مهسا امینی

اعتراضات مردمی که شامگاه شنبه با وجود سرکوب نیروهای حکومتی و شلیک به معترضان در شهرهای سنندج و سقز استان کردستان جریان داشت، روز یک‌شنبه در تهران از سر گرفته شده است.

گروهی از دانشجویان دانشگاه تهران امروز یک‌شنبه با شعار «زن، زندگی، آزادی» در محوطه دانشگاه راهپیمایی کردند. بنا بر گزارش‌های ویدئویی شهروندی، دانشجویان معترض همچنین شعار «بی‌شرف، بی‌شرف» دادند؛ شعاری که معمولا در مقابل حمله نیروهای امنیتی و انتظامی سر داده می‌شود.

دانشجویان ضمن خواندن سرود «همراه شو عزیز»، پیوستن مردم به یکدیگر را خواستار شدند و گفتند «این درد مشترک، هرگز جدا جدا، درمان نمی‌شود»؛ آنها همچنین شعار دادند: «از کردستان تا تهران، خونین تمام ایران.»

سازمان حقوق بشری «هه‌نگاو» گزارش داده که برای سرکوب اعتراضات «نیروهای کمکی» به سقز اعزام شده و همچنین در سنندج «نیروهای امنیتی و نظامی» در آماده‌باش هستند و «نیروهای بسیج و حراست ادارات نیز مسلح شده‌اند.»

روز شنبه هم‌زمان با مراسم خاکسپاری مهسا امینی، اعتراضات در سقز آغاز شد و به سنندج کشیده شد، اعتراضاتی که با سرکوب نیروهای امنیتی و انتظامی و شلیک گلوله‌های ساچمه‌ای به سمت معترضان همراه بود.

در جریان این اعتراضات، شماری از شهروندان زخمی شدند و از میان آنها سه تن به طور جدی آسیب دیده‌اند.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG