لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۰۵

واکنش‌ها به خرید خانواده قالیباف از ترکیه: از «دورویی» و «سیسمونی گیت» تا «سفره انقلاب»


محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی

سفر خانواده محمدباقر قالیباف به ترکیه برای خرید سیسمونی نوزاد به یکی از داغ‌ترین سوژه‌های شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است. در توییتر بسیاری از کاربران از جمله شماری از روزنامه‌نگاران با به کار بردن هشتگ‌های «سیسمونی گیت»، «سفره انقلاب» و «سیسمونی قالیباف» به استاندارد دوگانه مقامات جمهوری اسلامی در زندگی خودشان و مردم ایران واکنش نشان می‌دهند.

شماری از کاربران ایرانی به اظهارات رئیس مجلس شورای اسلامی در مناظره انتخاباتی سال ۹۶ اشاره کرده‌اند که گفته بود، وزیر آموزش و پرورش (وقت) می‌رود لباس بچه از ایتالیا می‌آورد، مردم «شما فکر می‌کنید اقتصاد ما درست می‌شود؟ هرگز!»

هدیه کیمیایی، روزنامه‌نگار اجتماعی، با ذکر مثالی از عملکرد همراه با تزویر رئیس مجلس شورای اسلامی نوشت: «قالیباف همانی بود که املاک نجومی را که سندش به نام مردم ایران است، به نام نزدیکانش سند زد و در مناظره تلویزیونی گفت: املاک را به رفتگرهای شهرداری دادم. حالا هم با دورویی دم از تولید ملی می‌زند و می‌رود از ترکیه سیسمونی می‌خرد.»

بهزاد مهرانی، پژوهشگر، نیز عنوان کرد: «سفر به ترکیه برای سیسمونی به کنار، شما مگر روزه نیستید؟ مردم ایران را می‌پیچانید به کنار، خدایتان هم پشیزی برایتان ارزش ندارد؟ هم اقتصاد مقاومتی و هم دستورات الله‌تان را فقط برای مردم می‌پسندید؟ بله! مسافر در مکتب‌تان روزه ندارد، حتی اگر برای خرید سیسمونی رفته باشد.»

میلاد علوی، روزنامه‌نگار، با اشاره به «فساد سیستماتیک» مقامات جمهوری اسلامی نوشت: «آملی لاریجانی با وجود اثبات فساد معاونش، رئیس مجمع تشخیص ماند. شمخانی با وجود شائبه‌های جدی درباره فساد فرزندش، دبیر شورای عالی امنیت ملی ماند. قالیباف هم با وجود املاک نجومی، رئیس مجلس شد، رئیس هم می‌ماند؛ فایل صوتی سپاه و سیسمونی گیت هم در آن تأثیری ندارد.

عسل داداشلو، روزنامه‌نگار، نیز با کنایه به گرانی و تورم در ایران و تظاهر قالیباف به ساده‌زیستی و نداری خود، پرسیده است: «به نظرتان قالیباف با آن ۳ میلیون بانک ملی‌اش خانواده را فرستاده ترکیه خرید سیسمونی یا ۲۵ میلیون بانک شهرش؟»

احسان بداغی، روزنامه‌نگار، به موارد دیگری اشاره کرده و نوشته است: «خانواده قالیباف حتی برای خرید سیسمونی نوه‌ای که در راه است هم به خارج از کشور می‌روند. عبارات زیر را بار دیگر مرور کنید؛ حمایت از تولید ملی، اقتصاد مقاومتی، اقلیت ۴ درصدی، انتشار لیست اموال، مدیریت جهادی، فایل صوتی املاک نجومی، عیسی شریفی، هلدینگ یاس، حمایت از پتروشیمی میانکاله.»

مریم شکرانی، دبیر اقتصادی روزنامه شرق، نیز در واکنشی توییتری نوشت: «مردم را بابت خرید خانه در ترکیه سرزنش می‌کنند، به اسم حمایت از تولید داخلی سالها است در بازارها انحصار ایجاد کرده‌اند و مردم مجبورند کالای بی‌کیفیت و گران بخرند، بعد خودشان برای خرید سیسمونی به ترکیه می‌روند و ملک در کانادا می‌خرند!»

زهرا علی‌اکبری،‌ روزنامه‌نگار، با اشاره به سیسمونی خریدن خانواده قالیباف از ترکیه و سفر مرتضی طلایی به کانادا در توییتی عنوان کرد که مقامات جمهوری اسلامی خودشان برای خرید و ورزش و درمان و تحصیل فرزندانشان به خارج از ایران می‌روند و تأکید کرد: «در یک کلام می‌خواهید زندگی کنید، باید بروید خارج. ایران چه بدی داشت که آن را به این روز انداختید؟»

گروهی از کاربران به واکنش‌های آنی و سازمانی مدافعان اصولگرایان در جمهوری اسلامی اشاره کرده‌اند که در موارد مشابه نخست از آن برائت جسته و پس از مدتی آن را توجیه کرده‌اند.

میثم شرفی نوشته است: «ارزشی‌ها از فردا صبح: ما با هیچ کس عهد اخوت نداریم
از فردا شب: حمله به قالیباف پروژه سرویس‌های امنیتی و رسانه‌های بیگانه است.»

برخی کاربران نیز به لیستی که قالیباف در جریان رقابت‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری به عنوان فهرست اموال خود منتشر کرده بود به عنوان نشانی از تزویر در سبک زندگی او اشاره کرده‌اند.

شامگاه سه‌شنبه تصاویری از چند عضو خانواده قالیباف هنگام ورود به فرودگاه تهران با پروازی از استانبول همراه با حجم زیادی از بار منتشر شد. یکی از فعالان فضای مجازی عنوان کرد که در تماس با مسئولان هواپیمایی معراج اطمینان حاصل‌ کرده است که زهرا مشیر (همسر قالیباف)، امیررضا بحیرایی (داماد قالیباف)، و مریم (دختر قالیباف) ۳۰ فروردین با پرواز شماره ۴۸۰۴ هواپیمایی معراج از استانبول با حجم زیادی از بار،‌ شامل «سیسمونی و کالسکه نوه باقر قالیباف ... که از استانبول خریداری شده» وارد تهران شده‌اند.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG