همسر احمدرضا جلالی میگوید کارکنان بهداری زندان اوین از دادن داروی همسرش خودداری کردهاند و در مقابل اعتراض او، وی را هل داده و موجب درگیری شدهاند.
ویدا مهراننیا، همسر احمدرضا جلالی روز یکشنبه ۲۱ فروردین در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا با اعلام این خبر گفت که وقتی این زندانی سیاسی که در بهمن ماه نیز تحت عمل جراحی قرار گرفته، برای دریافت داروهایش به بهداری زندان اوین مراجعه کرده، اما پرسنل داروخانه از دادن یکی از داروهایش امتناع کردهاند و پس از اعتراض آقای جلالی به این اقدام، «او را هل دادهاند» و این اتفاق «باعث درگیری شده» است.
به گفته خانم مهراننیا، این موضوع در حضور «چند شاهد» اتفاق افتاده است.
سازمان حقوق بشر ایران نیز به نقل از همبندیهای احمدرضا جلالی، گزارش داد که او روز پانزدهم فروردین پس از این که نسبت به «دزدی داروهایش توسط پرسنل داروخانه» اعتراض کرد، مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
همسر آقای جلالی در گفتوگو با صدای آمریکا تأکید کرد که درباره «ریکاوری» او پس از عمل جراحی هیچ اطلاعی ندارد و این زندانی دوتابعیتی «از نوامبر ۲۰۲۰ تا کنون» اجازه تماس تلفنی با همسر و فرزندانش نداشته و تنها اجازه دارد با اعضای خانوادهاش که در ایران ساکن هستند، تماس بگیرد.
او با ابراز نگرانی از وضعیت احمدرضا جلالی، و با تأکید بر عدم «دسترسی به دارو»، گفت که همسرش «از امکانات اولیه یک زندانی محروم است» و «این یک نوع شکنجه است که به خود احمدرضا و خانوادهاش داده شده» است.
خانم مهراننیا با اشاره که دولت سوئد در حال حاضر پیگیر واقعه رخداده برای آقای جلالی است، گفت که پیگیریهای سوئد پیش از این «به حد کافی نبوده که اکنون آقای جلالی در چنین وضعیتی است.»
وی اضافه کرد که مثل همه خانوادههای دیگر امیدوار است از طریق گفتوگوها بر سر برجام و روابط دیپلماتیک، سوئد هم بتواند موجبات بازگشت احمدرضا جلالی را فراهم آورد، «چون آزادی خانم زاغری نشان میدهد که امکان چنین چیزی وجود دارد.»
همسر احمدرضا جلالی از دولت آمریکا خواست که تنها برای آزادی زندانیان ایرانی آمریکایی اقدام نکند و زندانیان دوتابعیتی کشورهای اروپایی را نیز در نظر بگیرد چرا که خانواده آنها نیز چشمانتظارند.
احمدرضا جلالی سال ۹۵ وقتی برای دیدن خانوادهاش از سوئد به ایران رفته بود، بازداشت شد. او سپس توسط دادگاه انقلاب اسلامی به اتهام آنچه «انتقال اطلاعات محرمانه به موساد» در اوج فعالیت برنامه هستهای ایران عنوان شده، به مجازات اعدام محکوم شد. دیوان عالی ایران نیز درخواست بازبینی این حکم را ظرف کمتر از یک ساعت رد کرد.
این پژوهشگر دوتابعیتی زندانی در ایران، دوم بهمن ماه به دلیل چسبندگی روده حاد، به بیمارستانی خارج از زندان اوین منتقل شد و مورد عمل جراحی قرار گرفت اما با وجود نیاز به مرخصی درمانی، تنها یک روز پس از عمل جراحی، یعنی سوم بهمن به زندان بازگردانده شد.