لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۴۹

تداوم گرانی‌ها در ایران؛ استاندار زنجان: نان یارانه‌ای از دوماه دیگر به طور آزمایشی توزیع می‌شود


صف نانوایی در تبریز - آرشیو
صف نانوایی در تبریز - آرشیو

در ادامه نگرانی‌ها نسبت به افزایش گرانی و تورم و کمبود برخی اقلام اساسی، استاندار زنجان اعلام کرد که تا دو ماه دیگر طرح «ارائه نان با کارت یارانه» به طور آزمایشی در چند استان ایران از جمله زنجان اجرا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری‌ها در ایران، محسن افشارچی استاندار زنجان عصر چهارشنبه ۱۷ فروردین در جلسه بازرسی و کنترل بازار زنجان با اشاره به راه‌اندازی «سامانه سرند» برای نظارت بازرسان بر قیمت‌ها گفت که «از طریق این سامانه می‌توان از گران‌فروشی «لحظه به لحظه» آگاه شد.»

به گفته او، بر اساس این طرح، نانوایی‌ها «دیگر آرد یارانه‌ای دریافت نمی‌کنند»، بلکه «مردم با قیمت پایین نان خود را از نانوایی‌ها تهیه کرده و کارت می‌کشند و در ادامه، یارانه نان بر حسب میزان فروش به نانوایان پرداخت می‌شود.»

به عنوان راهکاری برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها، افشارچی خواستار آن شد که برای نظارت بر بازار علاوه بر بازرسان، از «اصناف مورد اعتماد» نیز استفاده شود و گفت: «به بازرسانی که با سامنه سرند کار می‌کنند باید یارانه‌ای اختصاص داده شود» چرا که «امکانات تشویقی به بازرسان بازار اهمیت زیادی دارد.»

اظهارات استاندار زنجان درباره فروش نان با کارت یارانه در چند استان ایران در حالی است که حشمت‌الله عسگری معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران در آستانه آغاز سال ۱۴۰۱ مدعی شد ذخیره کافی گندم در انبارهای استان تهران وجود دارد.

علاوه بر موج فزاینده گرانی و تورم از جمله قیمت نان، ابراز نگرانی‌ها نسبت به کمبود گندم و نان در ایران در چند ماه گذشته از سوی مقامات و فعالان اقتصادی مطرح شده است.

خبرگزاری رویترز روز ۱۳ اکتبر (۲۱ مهر) در گزارشی به نقل از منابع صنعت ایران از کاهش ۳۰ درصدی و کمبود ۸ میلیون تن گندم در این کشور هم‌زمان با قیمت بالای جهانی غلات خبر داده بود.

کاوه زرگران، رئیس انجمن تأمین غلات ایران به رویترز گفته بود که ایران در سال ۲۰۲۱ تا مارس ۲۰۲۲ (فروردین ۱۴۰۱) به واردات حدود ۸ میلیون تن گندم نیاز دارد.

همچنین وبسایت اقتصادنیوز هشتم آبان به نقل از مرتضی جلیل‌وند، یک تولیدکننده آرد، نوشت ایران در پی خشک‌سالی در تولید گندم دچار کمبود شده و دولت باید هر چه زودتر با استفاده از واردات برای رفع مشکل تدبیری بیاندیشد.

در بهمن‌ماه ۱۴۰۰، عبدالناصر درخشان نماینده ایرانشهر و سرباز در مجلس شورای اسلامی از تشکیل «صف طولانی خرید نان» و رسیدن قیمت هر قرص نان به «۱۰ هزار تومان» در برخی مناطق استان سیستان و بلوچستان خبر داد و رسانه‌ها در ایران از قاچاق نان تحت عنوان «فضولات حیوانی» به وسیله «خودروهای سنگین ترانزیتی» به کشورهای افغانستان و پاکستان گزارش دادند.

این درحالی است که تصویب قیمت خرید تضمینی گندم زیر قیمت گندم وارداتی طی سال‌های گذشته باعث افت چشمگیر تولید گندم در ایران شده است و پارسال تولید گندم ایران ۳۰ درصد افت کرد.

XS
SM
MD
LG