حبیب افکاری، یکی از برادران کشتیگیر اعدام شده نوید افکاری میگوید که حکم اعدام برادرش، بر اساس اتهامی بیپایه صادر شده است.
حبیب افکاری که بهتازگی و به صورت مشروط از زندان آزاد شده میگوید که دادگاه انقلاب اسلامی با اتهامی به عنوان «تشکیل گروه برادران»، برای نوید افکاری حکم اعدام صادر کرده است. او میگوید مبنای صدور بخشی از حکم حبس او و دیگر برادرش وحید نیز همین اتهام بوده است درحالی که آنها «حتی یک گروه واتساپی» هم نداشتهاند.
بر اساس فایل صوتی که در اختیار بخش فارسی صدای آمریکا قرار گرفته، حبیب افکاری، با اشاره به این که حکم اعدام نوید بر اساس «ماده ۵۱۰» قانون مجازات اسلامی بود مبنی بر تشکیل گروه «برای براندازی نظام» صادر شده تصریح کرد که این حکم بیپایه بودهاست.
حبیب افکاری میگوید که «وقتی که دیدند ما با هیچ جریانی ارتباط نداریم، این عنوان (گروه برادران) را برای ما گذاشتند.»
حبیب افکاری میگوید که براساس این اتهام، به نوید به عنوان «سرگروه» حکم اعدام دادند و برای «من و وحید به عنوان اعضای گروه» حکم زندان صادر کردند که حکم زندان من برای این اتهام، «پنج سال» بود.
به گفته آقای افکاری، اتهام «عضویت در گروه» بر اساس ماده ۵۱۰ قانون (مجازات اسلامی) به آنها نسبت داده شده بود. او تأکید کرد:
این فایل صوتی که نسخه ضبط شده جلسهای آنلاین به تاریخ یکشنبه پانزدهم اسفند در فضای آنلاین «اسپیس توییتر» است. این جلسه که با حضور الهام، سعید، و حبیب افکاری، سعید دهقان وکیل برادران افکاری، امیرحسین مرادی زندانی سیاسی پیشین، و صدها تن از کاربران ایرانی در برگزار شد، به نقش موثر کارزارهای فضای مجازی به عنوان عاملی کارآمد در نجات جان زندانیان سیاسی، اشاره شد.
- امیرحسین مرادی: پدرم با گریه میگفت نوید با تو برایم هیچ فرقی ندارد
امیرحسین مرادی، از دیگر شرکت کنندگان این جلسه، خانواده افکاری را «نماد استواری» خواند و گفت که پس از اعدام نوید، «در زندان تمام بچهها حالشان خراب بود و یکی از بدترین روزها را تجربه کردیم.»
مرادی یکی از دیگر محکومین تجمعات اعتراضی، که حکم اعدام او ابتدا از سوی دیوان عالی کشور تأیید و سپس نقض شد، در این جلسه با بیان این که یکی از دلایل خودکشی پدرش، فشار ناشی از اعدام نوید افکاری بود، افزود: «پدرم بیوقفه گریه میکرد و اشکش بند نمیآمد.» به گفته امیرحسین، پدرش در آن زمان که «حکم اعدام من تازه توسط دیوان تأیید شده بود،» مدام به من گوشزد میکرد که نوید، «هیچ فرقی برایم با تو ندارد.»
این زندانی سیاسی پیشین که با وثیقه و به طور موقت آزاد شده است، با اشاره به نقش همهگیر شدن هشتگ «اعدام نکنید» در نقض حکم اعدامش، تأکید کرد: «من همیشه گفتهام که یکی یک جان به توییتر فارسی مدیونم و آن هم هشتگ اعدام نکنید بود که اینها را مجبور کرد که دست نگه دارند.» او تاکید کرد که این اتفاق در حالی رخ داد که «نامه انتقال مرا به زندان رجاییشهر زده بودند و قرار بود حکم اجرا شود.»
آقای مرادی با تأکید بر این که در زمان آزادی با وثیقه «خیلی تهدید شدهام که نباید در فضای مجازی فعال باشم»، گفت که تمایلی به سکوت ندارد.
- سعید افکاری: مقامات از اتحاد مردم خشمگینند
سعید، برادر دیگر نوید افکاری، با اشاره به حمایت مردم از خانوادهاش، گفت: از «واکنشهایی که از مقامات امنیتی و قضایی میدیدیم و خواستههایی که داشتند متوجه میشدیم که حتی بعد از اعدام نوید، همچنان عصبی و خشمگیننند.»
سعید افکاری با اشاره به انتشار فایل صوتی دادگاه تأکید کرد: «انتشار فایل صوتی دادگاه آنها را بسیار ناراحت کرده بود و خیلی دوست داشتند بفهمند چطوری این اتفاق افتاده تا جلو دفعات بعد گرفته بشود.»
اشاره سعید افکاری به فایلی صوتی از یکی از جلسات دادگاه نوید افکاری است که در آن وی از قاضی میخواهد فیلمی منتسب به او درباره قتل را نشان بدهند، اما قاضی نمیپذیرد و میگوید اینها «تشریفات» است.
سعید افکاری با بیان این که نشر چنین فایلی باعث برملا شدن چهره واقعی عاملان چنین جنایتهایی شده است، گفت که «حتی آن مردمی که بعضی وقتها دروغهای اینها را میپذیرفتند، از این به بعد بفهمند که هیچ چیزشان را نمیشود پذیرفت.»
سعید افکاری همچنین با اشاره به نقش اتحاد مردمی در کاهش فشارها گفت: «این اتحاد خیلی برایشان سخت بود و عنوان کردند که اگر ما نوید را اعدام نمیکردیم که سنگ روی سنگ بند نمیشد. این اتحاد مردم است که چارهساز است. ما اسلحه نداریم، قدرت نداریم، ما در مقابل سرکوب اینها بیدفاعیم و دست خالی هستیم، ولی ما بیشماریم.»
سعید همچنین با اشاره به وضعیت زندانیانی مثل امیرحسین مرادی و عباس دریس، که بدون دسترسی به وکیل در سلول انفرادی زندانیاند گفت که آنها بدون وجود هیچ مدرکی زندانیاند در حالی که «اگر کوچکترین مدرکی» علیه آنها وجود داشت، مقامات آن را «صدها بار اعلام کرده بودند.»
- الهام افکاری: همچنان نگران وحید هستیم
الهام افکاری، یکی دیگر از سخنرانان این نشست آنلاین، با تأکید بر این که در کنار خوشحالی از آزادی برادرش حبیب، همچنان نگران دیگر برادرشان وحید است که همچنان در زندان به سر میبرد. او در این نشست از تمام کسانی که «برای آزادی حبیب و برای خانواده» افکاری تلاش کردهاند، سپاسگزاری کرد.
نوید افکاری، کشتی گیر ۲۷ ساله ایرانی و یکی از بازداشت شدگان در اعتراضات مردمی روز شنبه ۲۲شهریور سال ۱۳۹۹، در شیراز اعدام و در روستای سنگر، سپیدان استان فارس به خاک سپرده شد.
دادگاه نوید افکاری را به کشتن یک مامور امنیتی متهم کرده بود. آقای افکاری، خانواده، و وکلای او اما تاکید داشتند که هیچ سند مستدل و متقنی درباره نقش او در این قتل وجود ندارد و قاضی صرفاً از اعترافات تحت شکنجه او، برای صدور حکم استفاده کرده است.