رهبر جمهوری اسلامی ایران در سخنانی که به نظر میرسد واکنش غیرمستقیم به یک فایل صوتی افشا شده توسط رادیو فردا در مورد فساد اقتصادی در میان فرماندهان ارشد سپاه پاسداران باشد، مدعی شد «اتاقهای فکر دشمن» میخواهند علیه سپاه پاسداران و قاسم سلیمانی «لجنپراکنی» کنند.
آیت الله علی خامنهای روز پنجشنبه ۲۸ بهمن در نخستین واکنش به این فایل افشاشده، مدعی شد، «تهمتزنی» به مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان، سپاه پاسداران و قاسم سلیمانی از جمله مواردی است که توسط «اتاقهای فکر دشمن» طراحی شده است.
آقای خامنهای در سخنرانی ویدیویی برای شماری از مردم تبریز گفت: «فشار اقتصادی و عملیات رسانهای دو ابزار اصلی استکبار برای جدا کردن مردم از نظام و دستکاری فکر آنها است.»
اشاره علی خامنهای به فایل صوتی ۵۰ دقیقهای انتشار یافته از اظهارات محمدعلی جعفری، فرمانده کل پیشین سپاه و صادق ذوالقدرنیا، معاون اقتصادی سپاه درباره فساد مالی در این نهاد است که روز یکشنبه خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، اصالت آن را تایید کرد.
در این فایل صوتی به نقش قاسم سلیمانی و ارتباط او با پروندههای کلان فساد مالی مرتبط با نیروی قدس سپاه، بنیاد تعاون سپاه و شهرداری تهران مطرح شده است.
انتقاد از دولت روحانی در بحث برجام
در حالیکه دولت رئیسی در چند دور از مذاکرات برای احیای توافق هستهای در وین اتریش حضور یافته، آقای خامنه ای در سخنرانی روز جمعه به موضوع توافق هسته ای پرداخت.
رهبر جمهوری اسلامی ایران «راه مقابله با فشار اقتصادی» را «تلاش درونی و خنثی کردن تحریمها» دانست و گفت: «البته در کنار آن تلاش دیپلماسی نیز خوب است همچنان که برادران خوب و انقلابی ما برای از بین بردن تحریمها و مجاب کردن طرف مقابل مشغول کار هستند.»
خامنهای با بیان اینکه «نگاه به آینده مهم است»، گفت «غفلت و کوتاهی» در توافق پیشین برجام در سالهای ۹۴ و ۹۵ موجب مشکلات سالهای بعد شد.
او اضافه کرد: «ایراد و اعتراض بنده این بود که نکاتی باید در برجام رعایت میشد تا مشکلات بعدی پیش نیاید و در تذکرات هم مکرر آنها را گفتم اما بعضی از آن نکات مورد توجه قرار نگرفت.»
انتقاد خامنهای از عملکرد دولت پیشین ایران در خصوص مذاکرات هستهای در شرایطی است که پروندههای مهم در جمهوری اسلامی بدون دخالت و نظر او پیش نمیرود.
در حال حاضر دور هشتم مذاکرات وین در وین اتریش در حال انجام است. آمریکا و ایران مذاکرات غیر مستقیمی از طریق آلمان، فرانسه، بریتانیا، روسیه و چین با حضور هماهنگ کننده اتحادیه اروپا پیش میبرند.