شماری از معلمان با برگزاری تجمعهای اعتراضی در شهرهای مختلف ایران، بار دیگر برای مطالبات صنفی اعتراض کردند و خواستار اجرای رتبهبندی معلمان شدند.
در این اعتراضها که روز پنجشنبه ۱۱ آذر در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران برگزار شد، معترضان خواستار «همدلی و اتحاد برای رفع مشکلات» شدند.
بنا بر اعلام شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، این اعتراضها در دستکم ۶۰ شهر و ۲۷ استان کشور برگزار شده است.
شرکتکنندگان در این اعتراضهای سراسری، که مشابه آن پیشتر هم در مناطق مختلف ایران برگزار شده، خواهان رفع تبعیض، افزایش حقوق، اجرای کامل رتبهبندی، اجرای کامل همسانسازی بازنشستگان، و تأمین معیشت و منزلت هستند.
یکی از سخنرانها در تجمع فرهنگیان در شیراز گفت اگر خواستههای معلمان محقق نشود، در هفتههای پیش رو «تصمیمهایی گرفته خواهد شد که بر پیکره آموزشی اثرات بد و ناگواری خواهد گذاشت.»
معلمهای معترض در شیراز خواستار تداوم اتحاد برای رفع «درد مشترک» شدند.
گروهی از معلمان در گرگان نیز با پوشاندن یک چشم خود با قربانیان سرکوب اعتراضهای اخیر به بیآبی در اصفهان همدلی کردند.
معلمان در تبریز شعار «معلم بهپا خیز، برای رفع تبعیض» سر دادند و با شعار «معلم زندانی، آزاد باید گردد»، خواستار آزادی معلمان دربند شدند.
معترضان در یاسوج شعار دادند: «خواسته هر فرهنگی، اجرای رتبهبندی»
فرهنگیان معترض در اصفهان با شعارهای «معلم بهپاخیز، برای رفع تبعیض» و «صدا و سیما کجاست، صدای ما بیصداست» نسبت به تبعیض و سانسور اعتراض کردند.
اعتراض معلمان در سقز در مقابل اداره آموزش و پرورش این شهر با پخش نواهای کردی همراه بود.
دولت ابراهیم رئیسی میگوید لایحه رتبهبندی معلمان بار مالی سنگینی برای دولت دارد و بر همین اساس محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهوری از مجلس خواسته است مواد جدیدی به این لایحه دولت اضافه نکند.
همچنین، به گفته رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، لایحه رتبهبندی معلمان بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان بار مالی دارد و «تلاش شده» معلمان نیاز نداشته باشند به «شغل دوم» فکر کنند.
بار ۱۵ هزار میلیارد تومانی این لایحه در حالی است که بر اساس تازهترین گزارش خزانهداری کل ایران، دولت با کسری شدید بودجه و درآمد مواجه است، به طوری که تنها یک سوم درآمدهای پیشبینی شده در بودجه سال جاری محقق شده است.