سازمان بهداشت جهانی روز چهارشنبه اعلام کرد که به واکسن شرکت داروسازی هندی «بهارات بیوتک» مجوز مصرف اضطراری داده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این تصمیم راه را برای ارسال این واکسن به کشورهای فقیر دنیا هموار و سفر به کشورهای خارجی را برای میلیونها هندی که این واکسن را زدهاند، آسان میکند.
تأیید سازمان بهداشت جهانی همچنین به افزایش اشتراکگذاری این واکسن با برنامه کواکس سازمان بهداشت جهانی که هدفش توزیع برابر واکسن کرونا در نقاط مختلف جهان است، کمک خواهد کرد.
ایران نیز تاکنون یک میلیون و ۱۲۵ هزار دز از این واکسن را وارد کرده است.
سازمان بهداشت جهانی در توییتی اعلام کرد که گروه مشاوره فنی این سازمان ارزیابی کرده است که مزایای تزریق «کووکسین» به مراتب از عوارض جانبی آن بیشتر است و تمامی استانداردهای این سازمان را برآورده کرده است.
گروه مشاوره استراتژیک سازمان بهداشت جهانی در ایمنسازی، استفاده از کووکسین را در دو دز با فاصله چهار هفته در گروه های سنی ۱۸ سال به بالا توصیه کرده است.
واکسن هندی کووکسین در ماه ژانویه و پیش از تکمیل فاز آخر آزمایشهای بالینی مجوز مصرف اضطراری را در هند دریافت کرد.
آزمایشهای فاز سوم نشان داد این واکسن به میزان ۷۸ درصد در برابر ابتلای شدید به کووید-۱۹ مؤثر است.
کووکسین، هفتمین واکسنی است که مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی قرار میگیرد.
این واکسن از ویروس غیرفعال کرونا استفاده میکند که باعث ایجاد بیماری در فرد نمیشود اما سیستم ایمنی بدن آن را شناسایی میکند و به آن واکنش نشان میدهد.
این روش چندین دهه است که در واکسنهای دیگر، از جمله آنفلوانزای فصلی و یا فلج اطفال، استفاده شده است.
واکسن کووکسین میتواند در دمای بین ۲ تا ۸ درجه سانتیگراد نگهداری شود.
شرکت «بهارات بیوتک» در بیانیهای اعلام کرد که تا پایان سال ۲۰۲۱ ظرفیت تولید سالانه یک میلیارد دز کووکسین را دارد و فعالیتهای انتقال فناوری با شرکتهایی در هند و دیگر نقاط جهان نیز در حال انجام است.