یک منبع مطلع میگوید دادگاه انقلاب بندرعباس، ۸ شهروند بهایی را در دادگاهی ناعادلانه مجموعا به ۱۴ سال زندان محکوم کرده است.
این منبع مطلع که به دلایل امنیتی نخواست نامش فاش شود، به صدای آمریکا گفت، برای این هشت شهروند بهایی که در ماههای ابتدایی سال ۹۶ پروندهای با عنوان اتهامی «تبلیغ علیه نظام» در شعبه ۳ بازپرسی بندرعباس به ریاست بازپرس رحیمی گشوده شده بود پس از تغییر بازپرس پرونده و بدون تفهیم اتهام جدید از سوی شعبه ۲دادگاه انقلاب بندرعباس به ریاست قاضی علی بلادر مجموعا به ۱۴ سال زندان به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» محکوم شدهاند.
به گفته این منبع، در حکم صادره که روز چهارشنبه ۳ دی ماه به این شهروندان ابلاغ شده است، شش نفر از آنها به نامهای مارال راستی، آرش راسخی، مهناز جاننثار، نسیم قنواتیان، امید افاقی، و مهرالله افشار به ۲ سال زندان و دو شهروند دیگر به نامهای ادیب حقپژوه و فرهاد امری به یک سال زندان محکوم شدهاند.
همچنین هر یک از این شهروندان بهایی به عنوان مجازات تکمیلی از سوی دادگاه انقلاب به ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروههای سیاسی و اجتماعی و همچنین محرومیت از مشارکت در جلسات ضیافت و گردهمائی بهاییان و همچنین الزام به گذراندن ۵ دوره جلسه مشاوره «در خصوص مسائل فرقهای زیر نظر اساتید موسسه اندیشه سجادیه بندرعباس» نیز محکوم شدند.
این منبع به صدای آمریکا گفت در جلسه دادگاه با آنکه وکلا به این روند غیرعادلانه دادرسی و تغییر اتهام اعتراض میکنند اما قاضی پرونده توجهی به خواسته وکلا نکرده و اعلام میکند حکم بر اساس اتهام اجتماع و تبانی صادر خواهد شد.
این اولین بار نیست که شهروندان بهایی با احکام ناعادلانه زندان مواجه میشوند، پیش از این صدای آمریکا در گزارشهای متعددی، اخبار نقض آشکار حقوق شهروندان بهایی از جمله صدور احکام زندان و یورش ماموران به منازل دهها بهایی در ایران را منتشر کرده است.
اواسط مهر ماه، صدای آمریکا در گزارشی اعلام کرده بود که هشت شهروند بهایی ساکن بیرجند که اواسط شهریور ماه سال جاری طی حکمی توسط دادگاه تجدیدنظر استان خراسان جنوبی مجموعا به دهها ماه زندان محکوم شدهاند، برای اجرای حکم به زندان بیرجند احضار شدند.
بازداشت شهروندان بهایی و زندانی کردن آنها توسط نیروهای امنیتی و دستگاه قضایی در ماههای اخیر ادامه داشته است. شهریور امسال نیز، فرید زیرگی مقدم، شهروند بهائی، به اتهام عضویت در کانال های اطلاع رسانی بهائیان و تبلیغ علیه نظام به هفت سال زندان محکوم شد.
سم براونبک، سفیر ایالات متحده در امور آزادی بین المللی مذهبی، ۲۵ اردیبهشت در یک نشست خبری ویژه در واشنگتن گفت: «بهائیان در ایران، و متاسفانه در برخی کشورهای دیگر جهان، تحت آزار و اذیتهای شدیدی قرار دارند.»
کمیسیون ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بینالمللی نیز اوایل اردیبهشت ماه در گزارش سالانه خود بار دیگر نسبت به وضعیت آزادیهای دینی و مذهبی در ایران ابراز نگرانی کرد؛ در بخشی از این گزارش آمده است که جمهوری اسلامی بیش از پیش اقلیتهای مسلمان، به ویژه اهل سنت و دراویش، و همچنین پیروان ادیان و مذاهب دیگر، از جمله بهاییان و مسیحیان، را هدف قرار داده است.
وزارت خارجه ایالات متحده مهر ماه امسال نیز با انتشار ویدئویی در مورد نقض آشکار حقوق شهروندان بهائی در ایران، از رژیم جمهوری اسلامی خواست که به این آزارهای خشونتبار پایان دهد.