فرید زیرگی مقدم، شهروند بهایی ساکن بیرجند، در دو پرونده جداگانه مجموعا به هفت سال زندان محکوم شده و گفته میشود یکی از موارد اتهامی او ارسال نظرش در رابطه با اقلیتهای مذهبی در قالب یک فایل صوتی به صدای آمریکا بوده است.
یک منبع مطلع روز دوشنبه ۳ شهریور در گفتگو با صدای آمریکا گفت، این شهروند بهایی ساکن بیرجند که اواخر مرداد ماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب بیرجند به ریاست قاضی جعفر اسلامخواه به اتهاماتی چون «عضویت در تشکیلات بهائیت» و «تبلیغ علیه نظام» به ۶ سال زندان و از سوی شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهرستان بیرجند به اتهام «توهین به مقدسات» به یک سال زندان محکوم شده است.
این منبع مطلع که بنا به دلایل امنیتی نخواست نامش فاش شود، به صدای آمریکا گفت، صدور احکام زندان برای آقای زیرگی مقدم در حالی است که او در روند دادسری اجازه دسترسی به وکیل نداشته و پس از در اختیار گرفتن وکیل نیز قاضی پرونده در دادگاه انقلاب بیرجند به وکیل مدافع این شهروند بهایی اجاز دفاع از موکل خود را نداده است. لازم به ذکر است او در روند رسیدگی به پرونده در دادگاه کیفری بیرجند نیز به وکیل دسترسی نداشته است.
به گفته این منبع مطلع، احکام صادره علیه آقای زیرگی مقدم به خاطر گزارش اداره اطلاعات استان خراسان جنوبی بود که به واسطه عضویت او در چند کانال پیروان بهائیت و حقوق بشری او را مستحق مجازات دانسته بود.
همچنین به گفته این منبع مطلع یکی از مصادیق اتهام تبلیغ علیه نظام به فرید زیرگی مقدم، ارسال نظر توسط وی به صورت فایل صوتی به برنامه رویخط صدای آمریکا در رابطه با اقلیتهای مذهبی بود. بازجوی او در زمان بازداشت، بیان نظر و ارسال آن به صدای آمریکا را مصداق ارتباط «با افراد خارج کشور و رسانههای معاند» دانسته است.
این ادعا در حالی است که صدای آمریکا به عنوان یک رسانه، از مخاطبان خود در ایران میخواد که درباره موضوعات مختلف اقتصادی، سیاسی، و اجتماعی برای انعکاس به صدای آمریکا ارسال کنند تا از طریق این رسانه برای دیگران پخش شود.
بر اساس اطلاعات موجود، فرید زیرگی مقدم در تاریخ ۱۲مرداد ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در شهر بیرجند دستگیر و پس از ۳۴ روز بازداشت با تودیع وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از بازداشتگاه عمومی بیرجند آزاد شده است.
این فرد مطلع همچنین به صدای آمریکا گفت: «فرید زیرگی مقدم که اکنون ۲۵ سال سن دارد در حالی به زندان محکوم شده است که اعضای خانواده او به دلیل مشکلات جسمی که دارند از کار افتاده هستند، تمام امور خانواده به عهده او است و اگر قرار باشد این شهروند بهایی برای اجرای حکم به زندان منتقل شود ستون خانواده او فلج میشود.»
این اولین بار نیست که یک شهروند به دلیل برقراری ارتباط با صدای آمریکا با احکام زندان روبرو میشود. پیشتر نیز یکی از اتهامات وارده به امیرسالار داودی، وکیل پروندههای حقوق بشری، که به ۳۰ سال زندان محکوم شده «همکاری با دول متخاصم از طریق مصاحبه با شبکه تلویزیونی صدای آمریکا» عنوان شده بود.
سم براونبک، سفیر ایالات متحده در امور آزادی بین المللی مذهبی، ۲۵ اردیبهشت در یک نشست خبری ویژه در واشنگتن گفت: «بهائیان در ایران، و متاسفانه در برخی کشورهای دیگر جهان، تحت آزار و اذیتهای شدیدی قرار دارند.»
کمیسیون ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بینالمللی نیز اوایل اردیبهشت ماه در گزارش سالانه خود بار دیگر نسبت به وضعیت آزادیهای دینی و مذهبی در ایران ابراز نگرانی کرد؛ در بخشی از این گزارش آمده است که جمهوری اسلامی بیش از پیش اقلیتهای مسلمان، به ویژه اهل سنت و دراویش، و همچنین پیروان ادیان و مذاهب دیگر، از جمله بهاییان و مسیحیان، را هدف قرار داده است.