دونالد ترامپ رئیس جمهوری جدید ایلات متحده در راستای اقدامات خود علیه سیاستهای باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین، روز سه شنبه دستور از سرگیری پروژه های بحث برانگیز احداث خطوط انتقال نفت «کی استون» و «داکوتا اکسِس» را صادر کرد.
باراک اوباما، که روز جمعه گذشته رسما کاخ سفید را به جانشین خود دونالد ترامپ تحویل داد، در طول دوران ریاست جمهوری خود، به دلایل زیست محیطی، مخالف پروژه کی استون برای انتقال نفت کانادا به پالایشگاههای خلیج مکزیک از مسیر ایالات متحده بود.
خط لوله داکوتا اکسس، از ایالت داکوتای شمالی تا ایالت ایلینوی، نیز اعتراضات گسترده محلی را در پی داشت. معتقرضان معتقدند ساخت این خط لوله موجب آلودگی آب آشامیدنی و تخریب میراث فرهنگی بومیان آمریکا (سرخ پوستان) در منطقه میشود.
مشخص نیست فرمانهای اجرایی امروز رئیس جمهوری آمریکا چه تاثیری بر تصمیم سال گذشته ارتش ایالات متحده برای شناسایی و تعیین مسیر جدید برای احداث این خط لوله انتقال نفت – که به دنبال اعتراضات مردم محلی اتخاذ شد – خواهد گذاشت.
تولید در داخل و افزایش اشتغال در این حوزه، از اولویتهای اصلی دونالد ترامپ برای ارتقای وضعیت اقتصادی آمریکا، بزرگترین اقتصاد جهان، است که از سال ۲۰۰۰ میلادی به این سو، تنها در حوزه تولید و صنعت، حدود ۵ میلیون شغل را از دست داده است.
اتوماسیون صنعتی و استفاده از فناوریهای نوین و ماشینآلات پیشرفته به جای نیروی انسانی، و همچنین انتقال تاسیسات و کارخانجات صنعتی به خارج از کشور به منظور کاستن از هزینههای تولید، از دلایل عمده این کاهش اعلام شده است.
آقای تراپ روز دوشنبه از مدیران شرکتهای بزرگی مانند صنایع شیمیایی «داو»، شرکت کامپیوتری «دل»، صنایع دارویی و بهداشتی «جلانسون اند جانسون» و صنایع هوایی «لاکهید مارتین» خواست ظرف ۳۰ روز پیشنهادهای خود را برای حل این مشکل اعلام کنند.
بیشتر بخوانید: «تولید در داخل» محور دیدار ترامپ با مدیران سه غول خودروسازی آمریکا
وی روز سه شنبه نیز با مدیران ارشد سه شرکت بزرگ خودروساز آمریکا، جنرال موتورز، فورد و فیات-کرایسلر، دیدار و در همین زمینه گفتوگو کرد.