همزمان با اعلام عملیاتی شدن "سامانه راداری" ارتش ایران، برخی خبرگزاریهای ایران از قصد یک پهپاد آمریکایی برای ورود به آسمان ایران و دریافت اخطار از سوی "پدافند هوایی ارتش" خبر دادهاند.
روز دوشنبه ۸ شهریور، برخی خبرگزاریهای ایران مانند تسنیم و میزان گزارش دادهاند که قرارگاه پدافند هوایی ارتش پس از شناسایی یک هواپیمای بیسرنشین آمریکایی قبل از ورود به آسمان ایران، به آن اخطار داد و پهپاد آمریکایی مجبور به ترک منطقه شد.
تا لحظه تنظیم خبر مقامات رسمی ایرانی و آمریکایی واکنشی به انتشار این خبر نشان ندادهاند.
خبرگزاری تسنیم مدعی شده که این هواپیمای بیسرنشین یک " پهپاد جاسوسی" بود که از یک پایگاه در قندهار افغانستان پرواز کرده بود.
ساعتی قبل از اعلام این خبر فرزاد اسماعیلی، فرمانده "قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء" ارتش ایران به رسانهها گفته بود: "سامانه قدرتمند راداری نذیر عملیاتی شد و از این پس هیچ پرنده رادارگریزی نمیتواند بدون اجازه وارد آسمان ایران اسلامی شود."
به گفته او سامانه راداری ارتش ایران در "قلب کویر" و در ارتفاع بالای ۳هزار متر "عملیاتی" شده و توان شناسایی موشک های بالستیک و کروز و همچنین هواپیماهای رادارگریز را دارد.
ایران در پاییز سال ۱۳۹۰ نیز اعلام کرده بود که يک پهپاد آمريکایی را در خاک ایران شناسایی و مجبور به فرود کرده است.
باراک اوباما، رئيس جمهور ايالات متحده آمريکا از ايران خواست تا این هواپیمای بدون سرنشینبه آمريکا برگردانده شود اما مقامهای ایران به این درخواست پاسخ منفی دادند.
هفته گذشته نزدیک شدن قایقهای تندروی ایران به ناوهای آمریکایی تا شلیک تیر اخطار هم پیش رفت و باعث اعتراض مقامات آمریکایی شد.
سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری روز جمعه در واکنش به دو مورد رویارویی قایق های ایران و کشتیهای آمریکایی گفت آمریکا نگران چنین رفتارهایی است چون رفتار قایق های ایران در تنگه هرمز می تواند خطرات را افزایش دهد.
جاش ارنست تاکید کرد: "این اقدام آنها در منطقه پر رفت و آمدی مثل تنگه هرمز می تواند خطرات ناشی از اشتباه محاسباتی را افزایش دهد."