لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۱

ظریف در نامه به بان کی مون: تمایلی به افزایش تنش در همسایگی خود نداریم


وزیر امور خارجه ایران در نامه‌های جداگانه به دبیر کل سازمان ملل متحد، دبیر کل سازمان همکاری‌های اسلامی و وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان ملل متحد اعلام کرد که ایران تمایلی به افزایش تنش با عربستان ندارد.

محمد جواد ظریف در نامه‌های خود با متهم کردن عربستان به حمایت از افراط‌گرایان اسلامی نوشت که بیشتر اعضای القاعده، طالبان، داعش و جبهه النصره شهروندان عربستان سعودی هستند یا توسط قدرت‌های نفتی شستشوی مغزی شده‌اند.

ظریف بدرفتاری با زائران ایرانی حج، حمله به اماکن دیپلماتیک ایران در یمن، جنگ اقتصادی علیه ایران و گردن زدن علمای شیعه را از نمونه‌های اقدامات تحریک آمیز عربستان علیه ایران برشمرد.

این در حالیست که عربستان سعودی در پی اعتراض ایران به اعدام شیخ نمر، روحانی شیعه، ایران را به حمایت از تروریسم متهم کرد.

وزیر امور خارجه ایران نوشته است که نشانه‌هایی وجود دارد که در پی اجرای توافق اتمی ایران و قدرت های جهانی برخی در عربستان سعودی به دنبال "در کار گرفتن تمام منطقه در بحران" هستند.

محمد جواد ظریف در نامه‌های خود توضیح داده است که "دولت ایران با صراحت حمله به سفارت و کنسولگری عربستان در ۱۲ دی ماه را محکوم، سلامت دیپلمات‌های سعودی را تضمین و اقدامات فوری را در خصوص بازسازی مجتمع دیپلماتیک سعودی اتخاذ کرده است."

آقای ظریف گفت ایران بر تعهدات بین‌المللی خود درباره روابط دیپلماتیک پایبند است و در بالاترین سطح، اقدامات تنبیهی علیه کسانی که در حفاظت از اماکن دیپلماتیک قصور ورزیده بودند را اتخاذ و تحقیقات داخلی برای مشخص شدن علل حادثه و جلوگیری از تکرار آن را آغاز کرده است.

او اضافه کرد که ایران هیچ علاقه یا میلی به بالا گرفتن تنش در همسایگی خود ندارد. آقای ظریف نوشت: "در واقع، رییس جمهوری و من از اولین روزهای پس از انتخابات، پیام‌های عمومی و خصوصی مبنی بر آمادگی برای گفتگو و زمینه سازی ثبات منطقه‌ای و مبارزه با خشونت و افراط گرایی به عربستان ارسال کردیم."

او اظهار امیدواری کرد که عربستان سعودی در ادامه راه ایفاکردن نقش سازنده در ثبات منطقه‌ای را انتخاب کند.

تنش در روابط ایران و عربستان سعودی که با بحران های منطقه‌ای و کشته شدن زائران ایرانی در مراسم حج امسال افزایش یافته بود، با اعدام شیخ نمر، روحانی شیعه و حمله به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد به اوج رسید.

عربستان در پی حمله به اماکن دیپلماتیک خود، روابط با تهران را قطع کرد و جمهوری اسلامی را به حمایت از تروریسم، ایجاد تنش در منطقه و پایبند نبودن به تعهدات بین‌المللی در روابط دیپلماتیک متهم کرد.

قطع رابطه عربستان با ایران موجب شد که کشورهای دیگر نظیر بحرین، جیبوتی و سودان نیز روابط خود را با ایران قطع کنند و برخی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نیز سفیران خود را از ایران فرا بخوانند.

XS
SM
MD
LG