باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا ضمن تسلیت به خانوادههای قربانیان تیراندازی در شهر سن برناردینو و اهالی این شهر در ایالت کالیفرنیا گفت مردم آمریکا وحشتزده نخواهند شد.
آقای اوباما روز شنبه پنجم دسامبر در پیام هفتگی خود به مردم آمریکا گفت: "قلب ما با مردم سن برناردینو است. شهر دیگری که با خشونت غیرقابل وصف، آسیب دیده است."
رئیس جمهوری آمریکا درباره انگیزه مهاجمان گفت باید فرصت داد تحقیقات انجام شود. او به این احتمال اشاره کرد که مهاجمان ممکن است تحت تاثیر عقاید افراطی بوده باشند.
او درباره استفاده از انواع سلاحهای پیشرفته نظامی در دست مهاجمان گفت "این واقعه دردناک بار دیگر یاد آور آن است که در آمریکا، خرید سلاح برای افراد خطرناک بسیار ساده است." او از قانونگذاران خواست برای ایجاد محدودیت بر خرید سلاح اقدام کنند.
دست کم دو مهاجم مسلح روز چهارشنبه دوم دسامبربه یک مرکز نگهداری و آموزش معلولان در شهر سان برناندینو در ایالت کالیفرنیا حمله کردند و با تیراندازی به حاضران در آن مرکز، ۱۴ نفر را کشتند و بیش از ۱۷ نفر را زخمی کردند. یکی از قربانیان یک زن ایرانی الاصل است.
رئیس جمهوری آمریکا گفت:" در حال حاضر، اشخاصی که در فهرست ممنوعیت پرواز قرار دارند آزادند که وارد فروشگاه اسلحه شوند و سلاح بخرند. احمقانه است. اگر کسی آن قدر خطرناک است که نمی تواند سوار هواپیما شود، با این تعریف آن قدر خطرناک است که نباید اسلحه بخرد. و از این رو، من از کنگره میخواهم، مجاری قانونی را که اجازه میدهد، این گونه اشخاص سلاح بخرند، مسدود کند."
آقای اوباما گفت راه گرامی داشتن قربانیان سن برناردینو این است که مردم آمریکا متحد شوند و به آنهایی که می خواهند به مردم آسیب برسانند این پیام را بدهند که ما به ارزشهایمان، که جامعه باز و آزاد است پایبندیم.
داعش روز شنبه در رادیوی اینترنتی این گروه افراطی گفت زن و شوهری که حمله فوق را انجام دادند، از "حامیان" این گروه بودند. خبرگزاری رویترز به نقل از رادیوی گروه دولت اسلامی گفت: "از خدا می خواهیم آنان را به عنوان شهید بپذیرد."
در همین حال، جیمز کومی رئیس اداره آگاهی فدرال آمریکا، اف بی آی، گفت که تحقیقات تا این مرحله نشان میدهد، آدمکشان عقاید افراطی داشتند. او گفت: "تحقیقات تا این مرحله شواهدی را نشان داده است که قاتلان افراطی بودند و بالقوه از سازمانهای تروریستی خارجی الهام گرفته بودند."
پلیس فدرال ایالات متحده روز جمعه نیز اعلام کرده بود که تحقیقات درباره حمله مرگبار دو روز پیش به یک مرکز بهزیستی در شهر سن برناردینو در ایالات کالیفرنیا را به عنوان یک "اقدام ترویستی" پیگیری خواهد کرد.
این موضوع ساعاتی پس از آن اعلام شد که خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد، زنی که به همراه همسرش اقدام به این حمله کرد، پیشتر از طریق شبکه های اجتماعی با نامی متفاوت با رهبر داعش بیعت کرده بود.
مهاجمان که "سید رضوان فاروق" ۲۸ ساله و "تفشین مالک" همسر یا نامزد ۲۷ ساله او معرفی شدهاند، بعدا توسط نیروهای پلیس هدف گلوله قرار گرفتند و کشته شدند.