ارتش اوکراين اعلام کرد روز چهارشنبه نخستين روز در چند ماه گذشته است که ارتش بدون تلفات روز خود را آغاز کرده است، اما هنوز نمیتواند روند خروج جنگ افزارهای سنگين از دبالتسفه را آغاز کند.
گفته میشود جدايی طلبان کار خروج تسلیحات خود از دبالتسفه را آغاز کردهاند، اقدامی که يکی از شروط مندرج در توافقنامه آتش بس است.
همزمان با اين تحولات، سرگئی لاوروف وزير امور خارجه روسيه میگويد خيلیها در کیف و خارج از اوکراين هنوز خواهان شکست آتش بس و ادامه جنگ در اوکراين هستند.
آقای لاوروف روز چهارشنبه در ديدار با رئيس سنای فرانسه در پاريس، خواستار کنترل و نظارت سازمان امنيت و همکاری اروپا بر روند خروج تسليحات سنگين به پشت خطوط مقدم جبهههای جنگ اوکراين شد.
به گفته او «رفع خيلی از مسائل بستگی به اين دارد که ناظران سازمان امنيت و همکاری اروپا با صداقت، هدفمندی و بیطرفی، بر اوضاع نظارت داشته باشند، و مواظب باشند توافقنامه مينسک که تا حالا هم بارها شکسته شده، رعايت شود. چون هنوز خيلیها در کيف و خارج از اوکراين نمی خواهند قرارداد آتش بس موفق شود.»
ايالات متحده و اتحاديه اروپا با وجود انکارهای مکرر روسيه، مسکو را به صحنه گردانی ناآرامیهای شرق اوکراين و کمک تسليحاتی به جدايی طلبان شرق این کشور متهم میکنند.
جان کری وزير خارجه آمريکا روز سه شنبه در پاسخ به پرسشهای کميته روابط خارجی سنای آمريکا، روسيه را در ارتباط با فعاليتهايش در اوکراين متهم به «دروغگويی» کرد.
آقای کری گفت «آنها راجع به فعاليتهای خود در اوکراين مرتب تظاهر کردند و به من و ديگران دروغ گفتند.»
وزیر خارجه آمریکا به کميتۀ روابط خارجی سنا اعلام کرد دولت ایالات متحده در حال حاضر سرگرم بررسی گزينه ارسال جنگ افزار به اوکراين است. گزينهای که روز سه شنبه يک بار ديگر از سوی ديويد کامرون، نخست وزير بريتانيا هم مطرح شد.
آقای کامرون گفت اگر نتوان جلوی روسيه را گرفت، کل کشورهای حوزه بالتيک ثبات خود را از دست میدهند.
نخست وزير بريتانيا همچنين اعلام کرده است که پرسنل نظامی بريتانيا برای آموزش نظامی ارتش اوکراين ماه آينده میلادی به کيف اعزام خواهند شد.