لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۰

افزایش نگرانی‌ها از گسترش حضور داعش در لیبی


نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درمورد بحران لیبی
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:57 0:00

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز چهارشنبه پیرامون اوضاع بحرانی لیبی نشست اضطراری برگزار داد. همزمان ایتالیا درخواست کرده است جامعه جهانی با سرعت بیشتری به روند رو به رشد بی قانونی در لیبی رسیدگی کند.

این در حالی است که مردم لیبی سومین سالگرد انقلاب در آن کشور را جشن گرفته‌اند و با گذشت چهار سال از حملات ناتو که باعث سرنگونی معمر قذافی شد، بی قانونی و هرج و مرج در حال گسترش است. گردن زدن ۲۱ مسیحی مصری به دست داعش، این نگرانی را به وجود آورده که لیبی زمین مساعدی برای گسترش این گروه است.

متیو تالدو از کمیته روابط خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید «گروهی از جهادی‌های لیبی که در افغانستان و سوریه جنگیده‌اند، حالا به کشور خود باز گشته‌اند. سازمان‌های تروریستی دیگری هستند که آشکارا از متحدان آنها بوده‌اند؛ از جمله انصار الشریعه. پیکارجویان انصار الشریعه ممکن است قبلاً به داعش پیوسته باشند.

در آن سوی دریای مدیترانه، ایتالیا درباره عملیات نظامی بحث می‌کند. پائولو جنتیلونی وزیر امور خارجه ایتالیا خواهان تقویت تلاش‌های جهانی جمعی شد و بر وخامت وضع تاکید گذاشت.

داعش با افتخار از اراده خود برای فتح رم می‌گوید. از این رو تالدو می‌گوید ایتالیا خودش را در خط مقدم خطرات ناشی از حضور این گروه تروریستی و اعمال شنیع آن می‌بیند.

به گفته جنتیولنی «لیبی فقط ۵۰۰ کیلومتر با سیسیل فاصله دارد. جهادی هاهمچنین می‌توانند همراه مهاجران، با قایق‌ از دریای مدیترانه عبور کنند.»

جان همیلتون از کارشناسان امور لیبی، از این نگرانی سخن می‌گوید که داعش برای تامین مخارج اعمال تروریستی خود به منابع نفتی لیبی چشم دوخته باشد. وی می‌افزاید «من فکر نمی‌کنم چنین کاری برای آنها عملی باشد، اما ترس از عملی کردن آن توسط داعش، مانند کابوس است.»

مصر بعد از سر بریدن شهروندان مسیحی آن کشور در لیبی، دست به حمله هوایی علیه مواضع داعش زد. عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر خواهان صدور قطعنامه سازمان ملل و اعطای اجازه به نیروهای بین المللی برای دخالت در لیبی شده است.

جان همینلتون در این زمینه می‌گوید این درخواست مصر ممکن است باعث تغییر یا مصالحه‌ای در مواضع سازمان ملل شود، و می‌افزاید «در حالی که مصر خواهان دخالت سازمان ملل شده، سازمان ملل در واقع دولت لیبی را برسمیت شناخته و خواهان میزبانی مذاکرات صلح با گروه‌های اسلامگرا است؛ و البته نه با گروه داعش. آنها هر دو کار را در آن واحد نمی‌توانند انجام دهند.»

تحلیلگران نظامی تاثیر حملات هوایی بدون پشتیبانی زمینی بر گروه دولت اسلامی را زیر سوال برده‌اند.

به عقیده جان همیلتون «بردن نیروی نظامی با مخاطره و مشکل روبرو است. تنها چیزی که می‌تواند همه گروه‌های مبارز را سریع‌تر از هر چیز متحد کند، مداخله خارجی است.»

XS
SM
MD
LG