یک ماه پس از اعمال کنترل حوثیها بر صنعا پایتخت یمن و برکناری رئیس جمهوری و نخست وزیر و بعد انحلال پارلمان، اوضاع این کشور جنوب شبه جزیره عربستان همچنان بحرانی است.
با اوج گرفتن آشوب و ناآرامی در یمن در پی کنترل صنعا توسط گروه شیعه حوثی، شورای امنیت سازمان ملل متحد در صدد بررسی وضعیت و صدور قطعنامهای به منظور پایان دادن به بحران در آن کشور برآمده است.
جن ساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با ابراز نگرانی دولت باراک اوباما از حمایت تهران از حوثیها و گسترش نفوذ ایران در یمن، گفت «حوثیها روابط نگران کنندهای با ایران دارند. ما گزارشهایی دریافت کردهایم که ایران انواع حمایتها را از این گروه به عمل میآورد. اما مدرکی ندیدهایم که نشان دهد ایران بر فرماندهی و کنترل فعالیتهای حوثیها در صنعا دخالت دارد.»
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد با بیان این که یمن درآستانه جنگ داخلی قرار گرفته است، گفته است «یمن پیش چشم جهانیان دارد از هم فرو می پاشد. نمیتوانیم همینطور بایستم و تماشا کنیم. کشور با مشکلات چندی دست و پنجه نرم میکند. صنعا را یک بحران سیاسی خطرناک دربرگرفته است. منصور هادی رئیس جمهوری و نخست وزیر کشور فرار کردهاند.»
بان کی مون همچنین خواستار آزادی حرکت رئیس جمهوری و نخست وزیر شد و از بازداشتهای خودسرانه در صنعا و برخورد با تظاهرات صلح آمیز مردم انتقاد کرد.
جمال بن عمر فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن نیز روز پنجشنبه با اشاره به بحران یمن، درباره قدرت گیری القاعده در شبه جزیره عربستان هشدار داد و گفت «وضعیت جاری راه را برای قدرت گرفتن دوباره شبکه القاعده در شبه جزیره عربستان هموار میکند. یمن امروز بر سر دو راهی جنگ داخلی یا فروپاشی است، مگر این که راهی برای بازگرداندن کشور به مسیر عادی پیدا شود.»
با بالا گرفتن ناآرامیها در یمن، دولت آمریکا کلیه کارکنان سفارتخانه خود در صنعا را فرا خواند و حوثیها با مصادره خودروهای سفارت در فرودگاه صنعا گفتند آنها را به سازمان ملل متحد تحویل خواهند داد.
مقامهای دولت ایالات متحده ابراز نگرانی میکنند که با بسته شدن موقت سفارت آمریکا در یمن، فعالیتهای مقابله با شبکه القاعده به خطر افتاده باشد.