در آستانه آغاز مذاکرات صلح اوکراين در بلاروس، رئيس جمهوری اوکراين، روز سه شنبه اعلام کرد در درگيریهای شديد نيروهای گارد ملی اوکراین و جدايی طلبان طرفدار روسيه در شرق آن کشور بسياری کشته و زخمی شدهاند.
به گفته پترو پروشنکو «۲۵ دقيقۀ پيش با موشک تورنيدو به مقر اصلی عمليات ضد تروريستی دولت در کراماتورسک حمله شد، و در حملۀ موشکی دوم مناطق مسکونی در آن شهر هدف قرار گرفتند.» وی در ادامه افزود در گزارشهايی که به دست او رسيده، گفته میشود تعداد زيادی از سربازان و غيرنظاميان در اثر اين حملات زخمی شدهاند.
شهر کراماتورسک در ۵۰ کيلومتری خط مقدم جبهه، جايی که عمليات دولتی از آنجا هدايت و فرماندهی می شود، قرار دارد.
با توجه به اين که ساعاتی دیگر، مذاکرات صلح مينسک با ميانجيگری آلمان و فرانسه روز چهارشنبه آغاز خواهد شد، فيليپ هاموند وزير خارجۀ بريتانيا روز سهشنبه در اظهار نظری غيرمنتظره گفت، بريتانيا در حال بررسی و مطالعۀ تصميم قبلی خود در ارتباط با عدم مداخله و کمک تسليحاتی به دولت اوکراين است.
به گفته آقای هاموند گرچه به نظر او راه حل نظامی برای رفع بحرن اوکراين وجود ندارد، اما نمیتوان گذاشت که ارتش اوکراين سقوط کند.
در همین حال خبرگزاری روسي ريانووستی، در گزارشی نوشت سازمان امنيت و همکاری اروپا، و نیز آلمان و فرانسه، از روسيه میخواهند مسئوليت ايجاد يک منطقه عاری از تسليحات در شرق اوکراين را بر عهده بگيرد.
روز دوشنبه باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا گفت او پیش از آن که درباره ارسال تسلیحات دفاعی برای کیف تصمیم بگیرد، در انتظار نتایج مذاکرات خواهد نشست.
آقای اوباما که در واشنگتن همراه با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان سخن میگفت، اظهار داشت دیپلماسی و تحریمها همچنان گزینههای ترجیحی او برای پایان دادن به حمایت روسیه از شورش در مناطق شرقی اوکراین است.
وی با این حال یادآور شد به مشاوران ارشد خود دستور داده است امکان ارسال اسلحه به اوکراین را در صورت شکست دیپلماسی بررسی کنند. رهبران اوکراین میگویند برای خنثی کردن دستاوردهای اخیر شورشیان و پایان دادن به ناآرامیها در نواحی نزدیک مرز روسیه، به جنگ افزار نیاز است.
صدر اعظم آلمان نیز گفت راه حل نظامی برای مناقشه اوکراین نمیبیند، و بار دیگر بر راه حل دیپلماتیک تاکید کرد.
از سوی دیگر، دادگاهی در روسيه در واکنش به درخواست روز گذشته وزیران امور خارجۀ اتحاديه اروپا برای آزادی یک خلبان اوکراينی به نام نادژدا ساوچنکو، مدت بازداشت او را تمديد کرد.
نادژدا ساوچنکو نخستين خلبان زن در تاريخ اوکراين است و اوکراينیها از او به عنوان يک قهرمان نظامی ياد میکنند.
وی در ماه ژوئن گذشته در جريان يک عمليات داوطلبانه در شرق اوکراين توسط جدايی طلبان طرفدار روسيه به اسارت درآمد و به روسيه منتقل شد. خانم ساوچنکو اکنون در روسيه به اتهام قتل دو روزنامه نگار روس در زندان به سر میبرد، اما وکلای او اين اتهام را واهی خوانده و کل اين ماجرا را يک توطئۀ سياسی میدانند.