با نزدیک شدن ماه اسفند، کشمکشهای جمهوریخواهان و دموکراتها بر سر سخنرانی نخست وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا، و همچنین موافقان و مخالفان مذاکرات اتمی با ایران بالا گرفته است.
نانسی پلوسی رهبر اقلیت دموکرات مجلس نمایندگان روز پنجشنبه گفت تصمیم دارد در سخنرانی ماه آینده بنیامین نتانیاهو در کنگره حضور یابد، ولی جان بینر رییس مجلس نمایندگان را برای سیاسی کردن این موضوع مقصر دانست.
پیش از آن، عدهای از قانونگذاران برجسته دموکرات روز چهارشنبه با هدف اعمال فشار برای به تاخیر انداختن تاریخ سخنرانی نتانیاهو در جلسه مشترک کنگره، با مقامات اسراییلی ملاقات کردند. استیو اسراییل و ۵ نفر دیگر از نمایندگان دموکرات مجلس نمایندگان با ران درمر سفیر اسراییل ملاقات کردند.
استیو اسراییل در باره این ملاقات گفت زمان سخنرانی و این که جان بینر رییس مجلس نمایندگان با رییس جمهوری مشورت نکرده است، ما را از هدف اصلی مذاکرات دور میکند.
نانسی پلوسی نیز به همراه ۴ تن از نمایندگان دموکرات، بطور ملاقات جداگانهای با یولی ادلشتین سخنگوی پارلمان اسراییل داشتند. یولی ادلشتین پیش از ملاقات با خانم پلوسی با جان بینر ملاقات کرده بود.
جان بینر در دفاع از اقدام خود مبنی بر دعوت از نخست وزیر اسراییل گفت مجلس یک قوه مستقل از دولت و همسان آن است و حق دارد رهبر اسراییل را برای صحبت با کنگره در مورد تهدید جدی از سوی ایران و از سوی اسلام رادیکال دعوت کند.
در این میان سفیر اسراییل در سوئیس و دو دیپلمات دیگر به دلیل انتشار انتقاد یک روزنامه نگار اسراییلی از برنامه سخنرانی نتانیاهو در کنگره در توئیتر، به اسرائیل فراخوانده شدند.
سناتور جمهوریخواه مارک کرک روز چهارشنبه در ارتباط با گزارشهایی مبنی براین که دولت آمریکا اعطای امتیازاتی را به ایران در نظر دارد، که بر اساس آنها تهران تحت توافق جامع بیشتر فناوری غنی سازی اورانیوم را حفظ خواهد کرد، بیانیهای صادر کرد.
سناتور کرک در این بیانیه گفت «دولت ایران همزمان با دور زدن تحریمها در حین مذاکرات، با ادامه حمایت از گروههای تروریستی، ماهیت واقعی خود را آشکار میسازد و تهدید خود را به داخل عراق، سوریه و یمن گسترش میدهد. بدتر آن که امتیازات گزارش شده دولت آمریکا به آیت الله (علی) خامنهای تنها ایران را در آستانه دستیابی به بمب اتمی نگاه میدارد. یک توافق بد اتمی ایران را قدرتمندتر کرده و امنیت آمریکا، اسراییل، و متحدان دیگر در منطقه را به مخاطره میاندازد.»
همزمان با این تحولات لابیهای موافق و مخالف مذاکرات اتمی با ایران، برای پیشبرد نظرات خود در مورد سیاست دولت اوباما در در مذاکرات اتمی با ایران تلاش خود را آغاز کردهاند.
«جی استریت» یکی از این گروهها است، که در وبسایت خود از مردم خواسته است با تماس با سناتورها، با تصویب تحریمهای جدید علیه تهران مخالفت کنند.
یکی از لابیهای مخالف مذاکرات اتمی با تهران گروه AIPACاست، که میگوید پس از یک سال مذاکره، تهران تمایلی به رها کردن پیگیری توانایی تولید سلاح اتمی نشان نداده، و تنها تحریمهای سخت است که ایران را به میز مذاکره کشانده است؛ لذا تصویب تحریمهای سختتر، موضع آمریکا در مذاکرات را تقویت خواهد کرد.