لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۳

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: ایران مشغول ساخت یک تاسیسات هسته‌ای زیرزمینی است


رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

بخش‌های از این گزارش، یک روز بعد از انتشار به‌روز‌رسانی شده است -

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران کار ساخت یک تاسیسات زیرزمینی ویژه سر هم کردن سانتریفوژ را آغاز کرده است. در این گزارش، که روز سه‌شنبه ششم آبان منتشر شد، آمده است که ساخت این تاسیسات زیرزمینی پس از انفجار تاسیسات قبلی شروع شد.

رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به آسوشیتدپرس گفت که ایران این کار را آغاز کرده است و این روندی طولانی است. آقای گروسی به آسوشیتدپرس اطلاعات بیشتری نداد و گفت مابقی اطلاعات «محرمانه» است.

تاسیسات هسته‌ای نطنز، از تاسیسات اصلی برای غنی‌سازی اورانیوم است.

یک روز بعد از گزارش روز سه‌شنبه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره فعالیت زیرزمینی هسته‌ای جمهوری اسلامی، خبرگزاری آسوشیتدپرس در یک گزارش، جزئیاتی از عملیات ساخت و ساز در تاسیسات هسته‌ای نطنز منتشر کرد.

گزارش آسوشیتدپرس براساس تصاویر ماهواره‌ای است که نشان می‌دهد ایران از ماه اوت احداث جاده جدیدی را در جنوب نظنز آغاز کرده‌ است. در این تصاویر همچنین جابه‌جایی ماشین‌آلات ساخت‌وساز در این منطقه مشاهده می‌شود. بنابر این گزارش، تحلیلگران مرکز مطالعات منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای جیمز مارتین در مؤسسه مطالعات بین‌المللی میدلبری معتقدند که این مکان هم‌اکنون در دست حفاری است.

جفری لوئیس، یکی از کارشناسان این مؤسسه که برنامه هسته‌ای ایران را مطالعه می‌کند، گفت: «این جاده همچنین به کوه‌ها می‌رود و بنابراین ممکن است آن‌ها در حال حفاری برای ساخت‌وسازی باشند و تونلی در کوهستان برای آن ایجاد می‌کنند.»

پرزیدنت ترامپ دو سال پیش از توافق هسته‌ای موسوم به برجام خارج شد و گفت این توافق نتوانسته مانع حمایت جمهوری اسلامی ایران از گروه‌های تروریستی شود.

وزارت خارجه آمریکا آن زمان و پس از آتش سوزی مشکوک تاسیسات هسته‌ای نطنز اعلام کرد: «این حادثه یک یادآوری دیگر است از این که چطور رژیم ایران کماکان به اولویت بخشیدن به برنامه هسته‌ای منحرف شده خودش، به جای رفع نیازهای مردم ایران، ادامه می‌دهد.»

XS
SM
MD
LG