لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۱۵

اشاره به خودکشی آزاده نامداری در بیانیه یک انجمن روزنامه‌نگاری در آمریکا 


آزاده نامداری
آزاده نامداری

انجمن روزنامه نگاران حرفه‌ای آمریکا موسوم به اس پی جی، از سازمان های خبری خواست، با جدیت بیشتر به شکایات­ خبرنگاران زن و افرادی که تحت آزار و سوءاستفاده جنسی قرار می گیرند، رسیدگی کنند.

متیو تی هال از مدیران روزنامه نگاران حرفه‌ای آمریکا روز چهارشنبه ۱۱ فروردین اعلام کرد که زنان روزنامه نگار مکررا هدف تهدید و آزارهای مختلف از جمله تعرض جنسی قرار می گیرند و غالبا از حمایت کافی در محیط کار برخوردار نیستند. او تاکید کرد: «این وضعیت غیر قابل قبول است و باید خاتمه یابد.»

این انجمن صنفی دیرپا همچنین مثال‌هایی از آزار و اذیت علیه زنان روزنامه‌نگار ارائه کرده که در بین آنها نام دو زن ایرانی به چشم می‌خورد: فرناز فصیحی و آزاده نامداری.

فرناز فصیحی، روزنامه‌نگار پرسابقه ایرانی – آمریکایی شاغل در نیویورک تایمز است که عمدتا اخبار ایران و خاورمیانه را پوشش می‌دهد و در توییتر نیز فعال است.

دومی اما در تصور عمومی بسیاری از ایرانیان به عنوان روزنامه‌نگار شناخته نمی‌شود؛ چرا که آزاده نامداری مجری تلویزیون حکومتی جمهوری اسلامی بود که با تعاریف استاندارد و بین‌المللی رسانه‌ای فعالیت نمی‌کند.

اما پیوند این دو نام از آنجا شکل گرفت که خانم فصیحی پس از انتشار خبر کشف جسد آزاده نامداری در توییتر او را یک مجری تلویزیونی معرفی کرد که تحت آزارها و تهدیدهای آنلاین قرار داشته است. این توییت بلافاصله جنجالی شد و برخی با اشاره به سابقه خانم نامداری، توییت‌های منفی علیه او را «جوک» و «شوخی» تفسیر می‌کردند؛ نظری که با مقاومت و مخالفت خانم فصیحی مواجه شد و او به برخی از موارد فحاشی و توهین به خود اشاره کرد.

آزاده نامداری به عنوان یکی از چهره‌های تلویزیونی مقبول صداوسیما و تبلیغات رسمی جمهوری اسلامی عمل می‌کرد و مبلغ پوشش چادر بود اما هنگامی که تصویر بی‌حجاب او در اروپا هنگام نوشیدن نوشیدنی الکلی منتشر شد در توجیه گفت که باد باعث افتادن پوشش از سرش شده است. این موضوع نام او را بیش از پیش بر سر زبان‌ها انداخت.

بنا به گزارش‌های متعدد بین‌المللی آزار و اذیت بر پایه جنسیت و قلدری‌های آنلاین یکی از مشکلات جدی است که فعالیت شغلی روزنامه‌نگاران زن را در سراسر دنیا تحت تاثیر قرار داده و به گزارش فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در سال گذشته میلادی زنان روزنامه‌نگار نوعی از آزار و اذیت آنلاین را تجربه‌ کرده‌‌اند.

با این حال برخی کاربران ایرانی توییتر مدعی هستند که این مساله مورد سوءاستفاده برخی روزنامه‌نگاران زن برای کسب نام و شهرت و خاموش کردن صدای مخالفان قرار می‌گیرد.

صدای آمریکا برای پرهیز از شخصی شدن بحث و جلوگیری از طرح اتهامات مثال‌های این دست توییت‌ها را منتشر نمی‌کند اما موضوع مهم آزار و اذیت بر پایه جنسیت و قلدری‌های آنلاین را به ویژه در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی فارسی پیگیری خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG