لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۱۴

کرونا در ایران - مشاهده عفونت «قارچ سیاه» در تهران


بیمارستان شهدای تجریش در تهران
بیمارستان شهدای تجریش در تهران

وزارت بهداشت ایران، از چهارم تا پنجم خرداد، شناسایی ۱۰ هزار و ۴۶۸ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور را تأیید کرد. همچنین در این ۲۴ ساعت، ۱۶۳ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند.

بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.

  • ۳۱ هزار مرگ ناشی از کرونا در تهران

ناهید خدا‌کرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران، به خبرگزاری «فارس» گفت آمار‌ بهشت‌زهرا نشان می‌دهد تاکنون نزدیک به ۳۱ هزار نفر در تهران بر اثر کرونا جان‌باخته‌اند.

خانم خداکرمی وضعیت پایتخت را «شکننده» توصیف کرد و گفت وضعیت این شهر همچنان «قرمز» (بسیار پرخطر) تلقی می‌شود.

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران گفت نیمی از موارد ابتلا در پیک چهارم شیوع کرونا، «خانوادگی» بوده‌ است و گاه ده تا دوازده نفر از یک خانواده همزمان مبتلا شده‌اند.

او از مردم خواست که از حضور در ستادهای سربسته انتخاباتی پرهیز کنند و گفت در صورت عدم رعایت، باید در انتظار پیک پنجم کرونا بود.

  • مشاهده عفونت «قارچ سیاه» در تهران

مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا و متخصص بیماری‌های عفونی، در گفتگو با خبرگزاری «برنا» گفت، یک فرد مبتلا به عفونت موسوم به «قارچ سیاه» در بیمارستان لقمان تهران بستری و سپس مرخص شد. آقای مردانی علت این عفونت را مصرف کورتون و دگزامتازون عنوان کرده است.

این متخصص بیماری‌های عفونی از مردم خواست که بدون تجویز پزشک، دگزامتازون مصرف نکنند.

  • واکسیناسیون آموزگاران؛ دانش‌آموزان منتظر واکسن نباشند

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، گفت معلمان در فاز سوم ⁧واکسیناسیون⁩ قرار دارند و در مرداد واکسینه خواهند شد.

پیشتر، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا، از احتمال بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها در مهرماه خبر داده بود.

خانم لاری گفت در حال حاضر واکسن تایید شده‌ای برای سن کمتر از ۱۸ سال در کشور نیست و از همین رو، برنامه‌ای در زمینه واکسیناسیون دانش‌آموزان وجود ندارد.

تاکنون تنها واکسنی که برای نوجوانان تأیید شده است، فایزر است که پس از دستور رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر ممنوعیت واکسن‌های آمریکایی و بریتانیایی، ورودش به ایران منتفی شد.

  • تأثیر قطعی برق بر تولید واکسن

مصطفی قانعی، رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا می‌گوید هزینه‌ تولید واکسن در ایران با قطع برق خیلی بالا می‌رود و میلیون‌ها دلار خسارت به بار می‌آورد.

آقای قانعی گفت در تولید واکسن باید زنجیره کاملا رعایت شود و اگر وسط تولید ماشین خاموش شود، دیگر آن تولید به درد نمی‌خورد.

رئیس کمیته علمی ستاد کرونا همچنین تأکید کرد که در صورت طولانی شدن قعطی برق و کاهش دمای یخچال‌ها، امکان این وجود دارد که واکسن‌ها نیز از بین بروند.

  • احتمال تخلف در واکسیناسیون کارکنان صدا و سیما

انتقادها در فضای مجازی به واکسیناسیون کارکنان صدا و سیما در شرایطی که بسیاری از خبرنگاران میدانی واکسینه نشده‌اند، مقامات بهداشتی کشور را وادار کرد پاسخ دهند.

آنها می‌گویند این اقدام بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا برای «عوامل درگیر در انتخابات» صورت گرفته است و سه هزار نفر مشمول این مصوبه در صدا و سیما بودند.

از طرفی، خبرهایی مبنی بر تزریق واکسن کرونا به تعدادی از مجریان برنامه‌های کودک و دست اندرکاران برخی سریال‌ها منتشر شد.

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ایران، در این رابطه گفت از آنجایی که خود مرکز بهداشت و درمان صدا و سیما واکسیناسیون را انجام داده است ممکن است مانند مسأله سوءاستفاده از سهمیه واکسن پاکبان‌ها، تخلفاتی صورت گرفته باشد که در این صورت به گفته او «کار درستی نبوده است.»

XS
SM
MD
LG