آمار وزارت بهداشت ایران نشان میدهد از هشتم تا نهم اردیبهشت، ۱۹ هزار و ۸۹۹ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ شناسایی شده است و ۳۸۵ بیمار جان خود را از دست دادند.
به این ترتیب، مجموع جان باختگان کووید-۱۹ در ایران به ۷۱ هزار و ۳۵۱ نفر رسید.
بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.
ثبت رکوردی تازه در بیمارستانهای تهران
علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران، میگوید رکوردی تازه در میزان بستریشدهها در تهران ثبت شده است. به گفته آقای زالی، طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۸۲۰ بیمار جدید در تهران بستری شدند و ۲۰۲ نفر از آنها در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
آقای زالی به افزایش الگوی بستری خانوادگی و ادامه روند صعودی میزان بستری شدهها اشاره کرد و پیشبینی کرد «تا اواسط هفته آینده» نیز این الگو تکرار شود. او گفت هنوز «به قله نرسیدهایم.»
سوء استفاده از سهمیه واکسن پاکبانان، این بار در تهران خبرساز شد
وب سایت «رویداد ۲۴» درگزارشی از تخلف تازهای در رابطه با استفاده کارمندان شهرداری از سهمیه واکسن پاکبانان در شهرداری تهران پرده برداشت.
در این گزارش اعلام شد که بیش از ۷۰ کارمند و کارگر زن و مرد شهرداری منطقه ۶ تهران، سهمیه واکسن پاکبانها را دریافت کردهاند.
در این گزارش آمده است که در فهرست «۱۷۹ نفره» پاکبانان، «تعدادی از افراد خانم هستند؛ این در حالی است که در پایتخت هیچ پاکبان زنی وجود ندارد.»
پیروز حناچی، شهردار تهران در واکنش به انتشار این خبر در توییتی نوشت: «دادههای تزریق واکسن در شهرداری تهران فوراً بررسی خواهد شد و در صورت مشاهده تخلف، افراد خاطی احتمالی علاوه بر برخورد، به مراجع ذیصلاح معرفی خواهند شد.»
عدهای از عدم ثبت اسامی دریافتکنندههای واکسن در سامانه شفافیت شهرداری تهران انتقاد کردهاند و برخی نیز به عدم شفافیت در اولویتبندیها را دلیل چنین اتفاقهایی میدانند.
تعدادی از مقامات شهرداری تهران بر این مسأله تأکید کردهاند که تخلفهای کنونی در سطح مدیران رده بالا انجام نشده است.
عدم شفافیت در ارائه آمار واکسیناسیون
مدتی پیش نیز سوءاستفاده از سهمیه واکسن پاکبانان در آبادان و علیآباد کتول خبرساز شد و انتقادهای زیادی را در فضای مجازی به همراه داشت.
بر خلاف بسیاری از کشورها که آمار واکسیناسیون را بر اساس اولویتبندی منتشر میکنند، وزارت بهداشت ایران آمار تفکیکی واکسیناسیون را منتشر نمیکند.
مقامات بهداشتی ایران، «رازداری در نظام سلامت» را اغلب به عنوان دلیلی برای عدم ارائه اسامی دریافتکنندههای واکسن مطرح کردهاند.
چندی پیش محمدرضا شریفی مقدم، دبیر کل خانه پرستار ایران در گفتگو با خبرگزاری «رکنا» از «اطلاعرسانی قطرهچکانی» وزارت بهداشت به شدت انتقاد کرد و گفت اگر مسئولان «ریگی در کفششان نبود، آمار شفاف واکسیناسیون را ارائه میدادند.»