لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۱۴

کرونا در ایران - خطر مرگ مغزی بیماران مبتلا به کرونا بر اثر قطعی برق


قطعی برق در ایران باعث ایجاد مشکلاتی در مراکز درمانی و بیمارستانها شده است
قطعی برق در ایران باعث ایجاد مشکلاتی در مراکز درمانی و بیمارستانها شده است

آمار وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد از ۳ خرداد تا ۴ خرداد، ۱۱ هزار و ۸۷۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور تأیید شد. همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۰۸ نفر دیگر جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست دادند.

صحت این آمار به دلیل عدم شفافیت جمهوری اسلامی ایران در ارائه اطلاعات، مورد تردید است.

بنا بر نقشه رنگ‌بندی جدید کرونا، هشت شهر در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر)، ۲۳۳ شهر در وضعیت نارنجی (پرخطر)، و ۲۰۷ شهر در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارند.

نادر توکلی، معاون درمان ستاد کرونا استان تهران، می‌گوید شیب نزولی بیماری در پایتخت کند است.

به گفته آقای توکلی، مجموع افراد بستری شده در تهران در حال حاضر ۵۵۸۸ نفر است.

معاون درمان ستاد کرونا تهران همچنین گفت وجود انواع جهش‌یافته ویروس کرونا در تهران انکارناپذیر است که عمدتا ویروس جهش‌یافته‌ای است که نخستین بار در بریتانیا مشاهده شد.

  • سهم کرونا از مجموع مرگ و میر در ایران

داده‌های جدید مرکز آمار ایران نشان می‌دهد سهم کرونا از مجموع مرگ و میر در ایران ۱۱ درصد بوده که دو برابر میانگین جهانی است.

در سال ۲۰۲۰، حدود ۵ درصد از ۶۰ میلیون مرگ‌ومیر در کل جهان به ‌دلیل کرونا بوده است.

سازمان بهداشت جهانی، در گزارش سالانه خود گفت مرگ و میر ناشی از همه‌گیری کرونا در سال ۲۰۲۰، حداقل ۳ میلیون نفر، یعنی ۱.۲ میلیون بیشتر از ۱.۸ میلیون رقم گزارش شده به طور رسمی، بوده است.

در ایران، به دلیل عدم شفافیت در ارائه اطلاعات، حتی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی اعلام شده توسط وزارت بهداشت است.

  • قطعی برق و خطر مرگ مغزی بیماران مبتلا به کرونا

قطعی برق و تأثیر آن بر بیماران مبتلا به کرونا در ایران، همچنان موضوع روز رسانه‌ها و فضای مجازی است. سید علی جمالیان، رئیس بیمارستان لواسانی، به خبرگزاری «ایلنا» گفت که در زمان قطعی برق امکان مرگ مغزی برای بسیاری از این بیماران وجود دارد.

سید علی جمالیان با اشاره به این که هنگام قطعی برق به بیمارستان اطلاع نمی‌دهند، گفت: «هیچ وقت نباید این شوخی را با مراکز درمانی انجام دهند.»

علی تاجرنیا، معاون توسعه منابع و مدیریت سازمان نظام پزشکی، نیز ازعدم هماهنگی وزارت بهداشت و نیرو انتقاد کرده است.

آقای تاجرنیا می‌گوید، اهمیت موضوع برق در بیمارستان‌ها «مسئله‌ای نیست که نیاز به هشدار داشته باشد؛ اما چیزی که متاسفانه در کشور ما را رنج می‌دهد این روزمرگی و عدم پیش‌بینی‌ها است.»

  • یکی از فرماندهان سپاه جانشین رییس ستاد واکسیناسیون شد

سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، یکی از فرماهندهان سپاه پاسدارن را به عنوان جانشین رئیس ستاد واکسیناسیون کشور برگزید. در این نامه با اشاره به آن چه که او از آن به عنوان موفقیت طرح موسوم به قاسم سلیمانی یاد کرده است، محمد حسین سپهر، از فرماندهان سپاه پاسداران، به عنوان جانشین وزیر بهداشت در امور اجرایی ستاد هماهنگی واکسیناسیون منصوب شده است.

محمدحسین سپهر، جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین و مسئول طرح «قاسم سلیمانی»، بود؛ طرحی که با همکاری وزارت بهداشت برای مقابله با شیوع کرونا راه‌اندازی شد.

این طرح در چهارم اردیبهشت متوقف شد.

XS
SM
MD
LG