لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۳۶

دیدگاه | سرمقاله وال استریت جورنال: چشم‌انداز مصیبت در افغانستان


خودروهای ارتش افغانستان در قندوز
خودروهای ارتش افغانستان در قندوز

وال استریت جورنال در یک سرمقاله، خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان را مصیبتی در شرف تکوین توصیف می‌کند.

پرزیدنت بایدن ماه آوریل تاریخ خروج کامل نیروهای آمریکا از افغانستان را ‍‍۱۱ سپتامبر اعلام کرد ولی خروج نیروهای ائتلاف، سریع‌تر انجام می‌گیرد. به گفته یک مقام سازمان ملل، در ماه میلادی گذشته، نیروی طالبان ۵۰ بخش از ۴۰۰ بخش کشوری افغانستان را اشغال کرد و در بسیاری دیگر نیز مشغول نبرد است. بنا به برآورد نشریه جنگ طولانی، ۸.۵ میلیون افغان در مناطق تحت تسلط طالبان و ۱۳ میلیون در مناطق مورد منازعه، زندگی می‌‌کنند، بسیاری از آنها، در اطراف پایتخت، که بلافاصله بعد از خروج نیروهای آمریکا و ائتلاف، مورد حمله قرار خواهند گرفت. سازمان‌های اطلاعاتی-امنیت پیش‌بینی می‌کنند که کابل شش ماهه سقوط کند.

هیات تحریریه وال استریت جورنال، تلفات نیروهای دولتی در نبردهای خشونت‌آمیز با شبه‌نظامیان طالبان را بر می‌شمارد و می‌نویسد هر چند دولت، تسیلم شدن نیروهای امنیتی در نبردهای محلی را تاکتیکی توصیف کرده، ولی آنها تجهیزات گران‌قیمت و خودروهای خود را رها می‌کنند.

سرمقاله وال استریت جورنال می‌نویسد فعالان سیاسی مخالف جنگ‌‌‌های بی‌پایان، که سالها حضور آمریکا در افغانستان را مشکل اصلی قلمداد می‌کردند، امروز در باره پیشروی ساکت مصیبت در این کشور، آشکارا سکوت کرده‌اند.

این مقاله همکاری دولت با گروه‌های شبه‌نظامی محلی برای مبارزه با طالبان را مفید می‌داند، ولی هشدار می‌دهد که در آینده، نبرد میان این گروه‌های وفادار به کابل، کشور را به سوی جنگ بیشتر سوق خواهد داد.

خروج نیروهای آمریکا، به برتری نیروهای دولتی در نبرد با طالبان که همانا قدرت نیروی هوایی آمریکا است ضربه می‌زند.

سرمقاله‌نویس وال استریت جورنال می‌گوید برای آمریکا ادامه حمایت هوایی از نیروهای دولت افغانستان، هزینه چندانی ندارد و درخواست رئیس جمهوری افغانستان این است که آمریکا به این حمایت ادامه دهد ولی چنین کاری از کشورهای خلیج فارس یا ناوهای آمریکا در اقیانوس آرام، تخلف عملیاتی است، در حالیکه حفظ پایگاه‌های هوایی آمریکا در افغانستان، برای مقابله در برابر گسترش نیروی هوایی چین هم لازم است.

کشورهای اروپایی هم با خروج ناگهانی آمریکا از افغانستان مخالف هستند و همین، شکاف و اختلاف عقیده در ناتو ایجاد کرده است.

هیات تحریریه وال استریت جورنال می‌نویسد پرزیدنت بایدن در مسئولیت عواقب خونین خارج ساختن نیروهای آمریکا از افغانستان با پرزیدنت ترامپ شریک است.

XS
SM
MD
LG