لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۳۹

دیدگاه | شروع سخت بایدن با جهان


پرزیدنت جو بایدن در حال سوار شدن بر هواپیمای ویژه ریاست جمهوری آمریکا در مریلند. ۱۵ فوریه ۲۰۲۱
پرزیدنت جو بایدن در حال سوار شدن بر هواپیمای ویژه ریاست جمهوری آمریکا در مریلند. ۱۵ فوریه ۲۰۲۱

والتر راسل مید، پژوهشگر ممتاز «انستیتو هادسن» و استاد امور خارجی و علوم انسانی در دانشگاه بارد در نیویورک، در یادداشتی در روزنامه وال استریت جورنال نوشته است دولت بایدن در کمتر از یک ماه در آغاز کار خود با چین، روسیه، و ایران درگیر مجادله شده است. دولت جدید ایالات متحده همچنین درمی‌یابد که متحدان از سخنرانی «آمریکا بازگشته است» پرزیدنت بایدن در چهارم فوریه خیلی خشنود نیستند.

راسل مید می گوید سیاست دولت بایدن در قبال میانمار موجب اندکی دلگرمی شده است. اما به نظر می رسد هند تمایلی به پیروی از واشنگتن در این باره ندارد.

عملگرایان در اروپا به تلاش های دولت بایدن در راستای افزایش فشارهای حقوق بشری بر مسکو و پکن بی اعتنایی کرده و به تقویت روابط اقتصادی اروپا با روسیه و چین ادامه می دهند. وقتی نماینده تجاری ایالات متحده اخیرا اعلام کرد تعرفه های تلافی جویانه دوره ترامپ بر شراب، پنیر، و مواد غذایی اروپا به زودی کنار گذاشته نخواهد شد، معلوم شد که این یکی از کوتاه ترین و سردترین ماه عسل های دیپلماتیک تاریخ بوده است.

در خاورمیانه، ایران هیچ تمایلی به هموار کردن راه دولت بایدن برای بازگشت به توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ نشان نمی دهد. اسرائیل و کشورهای محافظه کار عرب نسبت به تغییر مسیر آمریکا در این باره ابراز انزجار می کنند. دولت جدید آمریکا تا کنون از آنکارا برای سرکوب تظاهرات دانشجویی طرفداران حقوق اقلیت های جنسی انتقاد کرده و خواهان آزادی عثمان کاوالا، مخالف دولت اردوغان، شده است.

لغو پروژه خط لوله نفتی «کی استون» مایه ناخشنودی کانادا شده است و به نظر می رسد دولت بایدن در مسیر جدال با دولت ژائیر بولسونارو در برزیل بر سر جنگل زدایی در آمازون قرار دارد. دولت چپگرای آندرس مانوئل لوپز در مکزیک قانونی را تصویب کرده است که همکاری با آمریکا بر سر مبارزه با قاچاق مواد مخدر را محدود می کند و به جولیان آسانژ پیشنهاد پذیرش پناهندگی سیاسی داده است.

انتظار می رود روابط با کوبا بهبود یابد.

در جهان تنها کشورهای معدود، کوچک، و ضعیف ایده نظم جهانی به رهبری آمریکا را دوست دارند. رسما همه متحدان ما خواهان نظم بیشتر با رهبری کمتر هستند.

در میان متحدان آمریکا بینش جهانی واشنگتن بر سر تغییرات اقلیمی، تضعیف دموکراسی در سراسر جهان و قدرت گرفتن چین خیلی طرفدار ندارد.

در خاورمیانه، جنبه های کلیدی سیاست بایدن بسیاری را ناخشنود کرده است. پاریس و برلین دلیل چندانی نمی بینند توصیه های واشنگتن درباره نحوه تعامل با روسیه و چین را بپذیرند.

دولت بایدن تعهد مجدد ایالات متحده به چندجانبه گرایی را به عنوان راهی به سوی بسیج متحدان بر سر دستور کار بلندپروازانه به رهبری آمریکا می بیند. اما بسیاری از متحدان به چندجانبه گرایی به عنوان راهی برای محدود کردن توان آمریکا در پیشبرد سیاست هایی که آن ها دوست ندارند، نگاه می کنند.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

در همین مورد، یک دیدگاه دیگر را نیز بخوانید:

دیدگاه | سرمقاله تحریریه روزنامه «لس آنجلس تایمز»: برای احیای برجام، بایدن باید حرکت نخست را انجام دهد

XS
SM
MD
LG