برزیل و آمریکا در مبارزه با ویروس زیکا همکاری می کنند

سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است ویروس زیکا به سرعت در سراسر کشورهای آمریکایی گسترش می یابد و می تواند بر بالغ بر چهار میلیون نفر اثر بگذارد.

روسای جمهوری آمریکا و برزیل از توافق بر سر "اهمیت کوشش های هماهنگ" برای مبازره با گسترش ویروس زیکا خبر دادند.

دو رهبر روز جمعه با یکدیگر گفت و گو کردند و پس از آن کاخ سفید در بیانیه ای گفت آنها تاکید کردند "برای افزایش آگاهی، پیشبرد پژوهش، شتاب بخشیدن به تهیه واکسن و فناوری های دیگر جهت کنترل ویروس، با یکدیگر کار کنند."

شیوع ویروس زیکا در کشورهای آمریکایی از طریق پشه، در حالی است که ده ها هزار نفر برای سفر به برزیل در اواخر سال جاری جهت تماشای رقابت های المپیک آماده می شوند، و امکان دارد آنرا به سکوئی برای انتقال ویروس در سراسر جهان وقتی به کشورهایشان باز می گردند، تبدیل کنند.

یک مقام مرکز آمریکایی کنترل و جلوگیری از بیماری به صدای آمریکا گفت "برای اکثر مردم ویروس زیکا مشکلی نیست. ممکن است عوارض ملایمی شبیه آنفلوآنزا داشته باشد، اما همچنین می تواند موجب شود نوزادان با یک نارسائی جدی بنام میکروسفالی با سر و مغز کوچکتر از حد عادی، متولد شوند.»

ویروس زیکا تا کنون به چهار هزار مورد مظنون میکروسفالی در برزیل ارتباط داده شده است. هنوز درمانی برای آن پیدا نشده است.

دیلما روسف، رئیس جمهوری برزیل روز جمعه برنامه ای را برای مبارزه با پشه عامل انتقال ویروس اعلام کرد و دستور داد برای حذف نواحی رشد پشه در تمام تاسیساتی که نیروهای مسلح اداره می کنند، و نیز در تمام تاسیسات آموزشی، بهداشتی و دیگر نهادهای فدرال عملیاتی صورت گیرد.

روسف مردم برزیل را ترغیب کرد به کوشش هایی که برای متوقف ساخنن بیماری جریان دارد بپیوندند.

کارشناسان هشدار داده اند تهیه واکسن ویروس زیکا ممکن است سال ها طول بکشد.

به گزارش نیویورک تایمز، برزیل در این راه از یک شرکت بریتانیایی بنام "اوکسی تک" کمک خواسته است.

سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است ویروس به سرعت در سراسر کشورهای آمریکایی گسترده می شود و می تواند بر بالغ بر چهار میلیون نفر اثر بگذارد.

تب ملایم، کهیر، ظاهر شدن جوش روی پوست و قرمزی در چشم از جمله عوارض زیکا است که بین دو تا هفت روز طول می کشد. کارشناسان می گویند در نبود واکسن؛ حفاظت از نیش پشه بهترین راه مقابله با آن است.

در آمریکا، باراک اوبامادر جلسه ای با حضور مشاوران ارشد بهداشتی ، خواست به کوشش برای آزمایش، تهیه واکسن و درمان عفونت های زیکا افزوده شود.