در حالی که حملات هوایی ائتلاف منطقهای به رهبری عربستان سعودی به یمن همچنان ادامه دارد، اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه گفت شاخه القاعده در یمن از جنگ بین شورشیان حوثی و نیروهای دولتی سود میبرد.
وزیر دفاع ایالات متحده که برای دیداری سه روزه به ژاپن سفر کرده است، روز چهارشنبه در توکیو گفت یمن مهمترین پایگاه القاعده در شبه جزیره عربستان است و تغییر اوضاع یمن در ماههای اخیر، نه بر اصل مبارزه با تروریسم، بلکه تنها بر نحوه رویارویی با آن اثر میگذارد.
به گفته اشتون کارتر «خطر تروریسمِ برای غرب، و از جمله آمریکا، که از جانب القاعده در شبه جزیره عربستان بروز کرده، خطری بلندمدت و جدی است. ما به نبرد با این تروریسم ادامه میدهیم، اما آشکار است که با تغییر اوضاع در یمن، نحوه این مبارزه نیز تغییر میکند. تردیدی نیست که امیدواریم نظم در یمن برقرار شود، زیرا نبرد سیار به صورت جنگ و گریز میان گروههای مختلف، موجب صدمه و رنج فراوان شده است.»
وی در ادامه افزود، واشنگتن با ارائه اطلاعات تجسسی، شناسایی و ردیابی، به نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی کمک می کند. آنتونی بلینکن معاون وزارت خارجه آمریکا، نیز روز سهشنبه گفت واشنگتن تحویل تسلیحات به نیروهای مخالف حوثیها را تسریع میکند.
در همین حال، ایران که از حوثیها حمایت میکند، دو کشتی جنگی به خلیج عدن اعزام کرده است.
مقامهای عربستان سعودی همواره گفتهاند، حملات هوایی موسوم به «توفان قاطعیت»، مواضع شورشیان شیعه حوثی را هدف قرار میدهد، اما بنا به گزارشها، در برخی از موارد مکانهای مسکونی نیز آسیب دیدهاند .
روز سه شنبه کمیته بین المللی صلیب سرخ اعلام کرد یک هواپیمای حامل امدادگران پزشکی این کمیته در شهر صنعا پایتخت یمن به زمین نشسته است. صلیب سرخ بار دیگر هشدار داد که وضعیت در شهر عدن به صورت «فاجعه آمیز» درآمده است.
به گزارش سازمان جهانی بهداشت، در سه ماه اخیر ۵۴۰ تن از شهروندان عادی یمن کشته و ۱۷۰۰ نیز تن زخمی شدهاند.
سازمان دیدبان حقوق بشر هم روز سه شنبه اعلام کرد شورشیان حوثی و نیروهای دولتی به سوی تظاهرکنندگان مخالف حوثیها در جنوب یمن تیراندازی کرده و در جریان دو تظاهرات در دو شهر تعز و التربه ۷ نفر را کشته و ۸۳ نفر را مجروح کردهاند.
سازمانهای مدافع حقوق بشرهمچنین از آنچه کاربرد فزاینده و بیش از حد بازداشتهای خودسرانه معترضان و روزنامه نگاران توصیف کردهاند، هشدار دادهاند.
حملات هوایی به یمن تقریبا از ۱۰ روز پیش و توسط ائتلافی به رهبری ریاض آغاز شده است.
تسلط حوثیهای شیعی بر پایتخت یمن و برخی دیگر از مواضع استراتژیک این کشور باعث شد تا عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری یمن یک بار از صنعا، و بار دوم از شهر عدن فرار کند و به عربستان سعودی پناه ببرد.