پژوهشگران:‌ تعداد مرگ‌ ومیر ناشی از سرطان در جهان تا سال ۲۰۵۰ دو برابر می‌شود

تعداد مرگ‌ومیرهای ناشی از سرطان در جهان تا سال ۲۰۵۰ تقریباً دو برابر خواهد شد و بخش عمده‌ای از این افزایش به کشورهای کم‌درآمد و متوسط تعلق دارد.

پژوهشی جدید توسط هبتامو بیزوایه از دانشگاه کوئینزلند استرالیا و تیم او نشان می‌دهد که موارد ابتلا به سرطان بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۵۰ نزدیک به ۷۷ درصد افزایش خواهد یافت، به طوری که در سال ۲۰۵۰ تعداد موارد جدید به ۳۵.۳ میلیون نفر می‌رسد.

در همین دوره، تعداد مرگ‌ومیر ناشی از سرطان نیز حدود ۹۰ درصد افزایش خواهد یافت و از ۹.۷ میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ به ۱۸.۵ میلیون نفر در سال ۲۰۵۰ خواهد رسید.

این تحقیق با استفاده از داده‌های اخیر مربوط به ۳۶ نوع سرطان در ۱۸۵ کشور، از پایگاه داده رصدخانه جهانی سرطان و پیش‌بینی‌های جمعیتی سازمان ملل انجام شده است.

بر اساس این یافته‌ها، کشورهای با شاخص توسعه انسانی پایین یا متوسط مانند نیجر و افغانستان، شاهد افزایش سه‌برابری موارد سرطان و مرگ‌ومیر ناشی از آن خواهند بود.

در مقابل، کشورهایی با شاخص توسعه انسانی بسیار بالا، مانند نروژ، نیز افزایش‌هایی خواهند داشت اما با شدت کمتری؛ به ترتیب ۴۲ درصد در موارد ابتلا و ۵۶ درصد در مرگ‌ومیر.

اندرو چان از بیمارستان عمومی ماساچوست که در این تحقیق دخیل نبوده، معتقد است که افزایش طول عمر انسان‌ها یکی از عوامل اصلی این روند است.

وی همچنین اشاره کرد که سبک زندگی غربی، مانند افزایش چاقی و رژیم‌های غذایی ناسالم، در کشورهای کمتر توسعه‌یافته به عاملی مهم برای افزایش خطر سرطان تبدیل شده است.

این پژوهش نشان می‌دهد که کشورهای کم‌توسعه باید با برنامه‌های پیشگیرانه و زیرساخت‌های درمانی بهتر، برای مقابله با بحران رو به رشد سرطان آماده شوند.