یک گروه از دانشمندان همزمان با آتشسوزی در مناطق وسیعی از کشورهای حاشیه دریای مدیترانه گفتند که «بدون تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت انسان، رویدادهای این ماه «بسیار نادر» میبود. نخستوزیر یونان هم گفته که جادویی برای مقابله حل این مشکل وجود ندارد.
این دانشمندان که نقش تغییرات اقلیمی در آب و هوای غیرمنتظره را بررسی میکنند، گرمای شدید تابستان سال جاری را «قاتل خاموش» توصیف کردند که قربانیانش، اکثرا فقرا، اشخاص مسن و کسانی که مشکلات جسمی دارند، هستند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آتشسوزی باعث بسته شدن موقت فرودگاه پالرمو در جزیره سیسیل در جنوب ایتالیا در روز سهشنبه سوم مرداد، شد.
بر اساس این گزارش، توفان در شمال ایتالیا دوشنبه شب دوم مرداد، سقف خانهها را در هم کوبید، درختان را شکست و دو کشته بر جا گذاشت. در شرق جزیره سیسیل هم دمای هوا در روز دوشنبه از مرز ۴۷ درجه سانتیگراد گذشت.
در یونان، در پی آتش سوزی هفته گذشته در جزیره رودس، مقامات یونان، مردم را از مناطق نزدیک به محلهای آتشسوزی تخلیه کردند. در این ارتباط، بیش از ۲۰ هزار تن از ساکنان محلی و گردشگران ناگزیر از ترک خانهها و هتلها شدهاند.
به نوشته رویترز، کیریاکوس میتسوتاکیس، نخستوزیر یونان، روز سهشنبه گفت: برای رویارویی با شرایطی که کل کره زمین با آن مواجه است، به ویژه منطقه مدیترانه که در کانون تغییرات اقلیمی قرار دارد، هیچ مکانیسم دفاعی جادویی برای مقابله وجود ندارد؛ اگر هم وجود داشت، ما آن را اجرا میکردیم.
همچنین ببینید: آتشسوزی در جزیره رودس یونان؛ تخلیه گسترده مردم ادامه دارددمای هوا در شمال آفریقا روز سهشنبه از اروپا بالاتر رفت، و در برخی از شهرهای تونس دمای ۴۹ درجه سانتیگراد ثبت شد.
در الجزایر، نزدیک به هشت هزار مأمور آتشنشانی برای کنترل شعلههای مرگبار آتش فرا خوانده شدند. آتشسوزیهای جنگلی در الجزایر تاکنون جان ۳۴ تن را گرفته است.
بر اساس این گزارش، گرمای بیسابقه تابستان باعث خسارتهای جانی و اقتصادی شدیدی در سراسر کره زمین شده است: رکورد گرما در چین، آمریکای شمالی، جنوب اروپا و شمال آفریقا شکسته شده، آتشسوزی در جنگلها به راه افتاده، صنعت گردشگری اروپا مختل شده و اروپا را با کمبود آب و افزایش پذیرش گرمازدگان در بیمارستانها مواجه کرده است.
آتشسوزیها، صنعت گردشگری را که منبع اصلی درآمد یونان محسوب میشود، مختل کرده است. ۱۸ درصد از تولید ناخالص داخلی یونان؛ یعنی یکی از هر پنج شغل، بر پایهٔ گردشگری است، و در جزایری مانند رودس، اتکا به گردشگری حتی بیشتر است.
پژوهشهایی که به تازگی منتشر شده است، نشان میدهد که در تابستان گذشته، نزدیک به ۶۱ هزار تن در اثر موج گرمای شدید اروپا جان خود را از دست دادند. این آمار نشان میدهد که تلاش کشورها برای آمادگی مقابله با گرما شکست خورده است.
جوزپه سالا، شهردار میلان، در شبکههای اجتماعی گفت: «من ۶۵ تابستان را پشت سر گذاشتهام ... و آنچه که اکنون میبینم، عادی نیست. ما دیگر نمیتوانیم آن را انکار کنیم، تغییرات اقلیمی زندگی انسانها را تغییر میدهد.»
دانشمندان سازمان جهانی هواشناسی میگویند: گرما باعث خسارات گستردهای به محصولات زراعی و تلفات دام شده است و مزارع ذرت و سویای آمریکا، دامداریهای مکزیک، باغهای زیتون در جنوب اروپا و همچنین مزارع پنبه در چین به شدت آسیب دیدهاند.