بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، آمار رسمی نشان میدهد تعداد موارد جدید مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در یک هفته گذشته ۱۷ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که تعداد موارد ابتلا به کووید-۱۹ بیشتر شده و روند نزولی بیماری که از ماه ژانویه ۲۰۲۲ آغاز شده بود را معکوس کرده است.
در گزارش هفتگی سازمان بهداشت جهانی که در پایان روز سهشنبه ۲۴ اسفند منتشر شد، آژانس بهداشت سازمان ملل متحد اعلام کرد که هفته گذشته بیش از ۱۱ میلیون موارد جدید کووید-۱۹ (حدود ۸ درصد افزایش) و حدود ۴۳ هزار موارد مرگ و میر ناشی از این بیماری ثبت شده است. تعداد مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ در سراسر جهان طی سه هفته گذشته کاهش یافته است.
بیشترین افزایش موارد بیماری کووید-۱۹ در غرب اقیانوس آرام و در قاره آفریقا مشاهده شده که به ترتیب ۲۹ درصد و ۱۲ درصد بوده است.
در دیگر نقاط جهان، بیش از ۲۰ درصد کاهش در خاورمیانه، جنوب شرقی آسیا، و قارههای آمریکا، گزارش شده است. در قاره اروپا تعداد موارد بیماری حدود ۲ درصد افزایش یافته است.
همچنین ببینید: کرونا در ایران | دز چهارم واکسن به «افراد عادی» تزریق نمیشودسازمان بهداشت جهانی گفت این ارقام «باید با احتیاط تفسیر شوند». این بیانیه اشاره کرد که بسیاری از کشورها با خروج از مرحله حاد همهگیری، استراتژیهای تست کرونای خود را تغییر میدهند و بسیار کمتر از گذشته تست کرونا میدهند. این به آن معنا است که بسیاری از موارد جدید شناسایی نمیشوند.
در هفتههای اخیر، کشورهایی از جمله سوئد و بریتانیا اعلام کردند که قرار است آزمایشهای گسترده کرونا را از میان بردارند و گفتند که ارزش سرمایهگذاری بسیار زیاد را ندارد.
با این حال، موارد بیماری کووید-۱۹ و بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میرهای ناشی از آن در بریتانیا کمی افزایش یافته است که سویه «بیای۲» که زیر سویه - حتی مسریتر - امیکرون است، عامل اصلی آن شناخته شده است. یکی دیگر از دلایل افزایش کرونا، کمرنگ شدن پایبندی به پروتکلهای پیشگیری از کرونا بوده است؛ تعداد زیادی از مردم ماسک را کنار گذاشته و بیشتر تجمع میکنند.
سازمان بهداشت جهانی اشاره کرد که اگر چه تعداد موارد کووید-۱۹ در مناطق متعددی کاهش یافته است ولی مناطق غرب اقیانوس آرام از ماه دسامبر شاهد افزایش چشمگیر بیماری بودهاند.
همچنین ببینید: بزرگترین شیوع کرونا در چین از آغاز همهگیری؛ عرضهکننده محصولات اپل تولید را متوقف کردچین خروج اکثر مردم از استان شمال شرقی کشور را ممنوع کرده و از روز دوشنبه نیروهای نظامی ذخیره را بسیج کرده است. این در حالی است که سویه «امیکرون پنهانکار» (بیای۲) به سرعت در حال افزایش است که بزرگترین شیوع از زمان آغاز همهگیری کرونا، در اوایل سال ۲۰۲۰، در این بوده است.
منبع: آسوشیتدپرس