کم‌آبی در تهران؛ عضو شورای شهر: قطع آب بوستان‌های جنگلی فاجعه‌بار است

همزمان با کاهش ذخایر آبی پایتخت، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران نسبت به «قطع احتمالی آب بوستان‌های جنگلی» به دلیل «کم‌آبی» ابراز نگرانی کرده است.

مهدی پیرهادی، عضو شورای شهر تهران با اشاره به جدی بودن «بحران کم‌آبی» در سال جاری، گفته است که سازمان‌ها و ارگان‌ها برای «فرهنگ‌سازی و آموزش در زمینه مصرف آب» فعالیت «خیلی مختصری» داشته‌اند و صداوسیمای جمهوری اسلامی نیز در این زمینه فعال نبوده است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در ارتباط با وضعیت «فضای سبز شهری» پایتخت در این شرایط کم آبی نیز اظهار داشته است که «در برخی از بوستان‌های جنگلی» با توجه به «کمبود آبی که با آن روبرو خواهیم شد»، وزارت نیرو در نظر ندارد که به این بوستان‌ها آب دهد و ممکن است به «خشکی برخی از درختان» منجر شود.

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه‌ای استان تهران بیست و یکم اردیبهشت‌ماه با اعلام اینکه ذخیره سدهای تامین‌کننده آب آشامیدنی استان هم اکنون ۵۸۰ میلیون متر مکعب است، گفته بود این مقدار نسبت به مدت مشابه سال گذشته، با «کاهش ۲۸ درصدی» روبرو شده است.

محمد شهریاری با اشاره به کاهش محسوس بارندگی در سال آبی ۱۴۰۰، افزوده بود: «میزان ورودی آب» به سدهای «تامین کننده آب آشامیدنی تهران» همچنان نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته با «کاهش ۲۵ درصدی» روبرو است.

علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو جمهوری اسلامی دهم فروردین‌ماه در جدیدترین برآوردها، از گسترش «تنش آبی» به «حدود ۳۰۰ شهر» از جمله برخی از شهر‌های بزرگ و مراکز استان‌های ایران خبر داده بود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در ارتباط با «احتمال قطع آبِ بوستان‌های جنگلی»، از وزارت نیرو خواسته است برای این موضوع «حتما یک فکر جدی کند» تا منجر به «خشک شدن برخی از درختان در فصل تابستان» نشود.

مهدی پیرهادی درباره تبعات احتمالی وضعیت کم‌آبی پیش رو، گفته است تهران «با این حجم از آلودگی» اگر درختان آن نیز بخواهند «دچار خشکی به دلیل قطعی آب» شوند، «اتفاق خیلی بزرگ و فاجعه» رخ می‌دهد.

از دیگر تاثیرات تنش آبی در کشور، عوارض مستقیم محیطی آن است، تا آنجا که احد وظیفه، رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ایران سی و یکم فروردین‌ماه با مقایسه «آمار بارندگی ۵۰ سال اخیر کشور» به روزنامه «همشهری» چاپ تهران گفته بود «ایران گرم‌تر شده» و از آغاز «مهاجرت‌های آبی» به‌دلیل «تغییر اقلیم» خبر داده بود.

محمد آقامیری، عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران هم سیزدهم فروردین‌ماه ضمن اعلام اینکه تنها اقدامات صورت گرفته از سوی مسئولان برای موضوع «فرونشست زمین» در تهران که بسیار جدی است، انجام «تحقیقات، برگزاری جلسات و گفتاردرمانی» بوده، متذکر شده بود که صرفا برخی از مراکز دولتی «نامه محرمانه» زده‌اند و «اطلاعات محرمانه‌ای» درباره وضعیت فرونشست کشور ارائه داده‌اند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران درباره «پارک جنگلی چیتگر» با توجه به آتش‌سوزی‌هایی که سال ۹۹ در آن رخ داد، دلیل وقوع این حوادث را «قطعی آب» آنجا اعلام کرده است.

مهدی پیرهادی با اعلام اینکه «باید امسال را سپری کنیم» تا برای سال بعد و با «تفاهم‌هایی که در حال انجام هستیم» مشکلات حل شود، متذکر شده است: «امسال به واسطه بارش‌های (کمی) که صورت گرفته، همه مردم باید کمک کنند تا آن را بتوان سپری کرد.»

در سالیان اخیر و با تشدید عوارض کم‌آبی در کشور، بر میزان اعتراضات به «سیاست‌های غلط آبی» و «مدیریت نادرست منابع آبی» در شهرهای بسیاری شدت گرفته است که همواره با سرکوب و بازداشت برخی از معترضان و منتقدان توسط دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی مواجه شده است.