کیفیت پایین ساخت و ساز در ایران؛ زلزله ۷ ریشتری ۶۰ درصد ساختمان‌ها را تخریب می‌کند

آرشیو

رئیس بخش زلزله شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از کیفیت پایین ساخت و ساز در ایران انتقاد کرد و گفت که با زلزله ای به بزرگی ۷ ریشتر، حدود ۶۰ درصد ساختمان ها تخریب می شود.

خبرگزاری تسنیم به نقل از علی بیت الهی نوشت که محدوده تهران و کرج، گستره ای با ریسک به مراتب بالاتر در پهنه ایران است.

به گفته او، برآورد اولیه خسارت برای زلزله ۷ ریشتری نشان می دهد که آسیب جدی به بیش از ۲ میلیون واحد مسکونی با بیش از ۶ میلیون جمعیت وارد می شود و مجاورت این دو کلانشهر، ابعاد ریسک را چند برابر سایر گستره های مراکز استانی دیگر کرده است.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

احمد شاهرودی: وقوع زلزله در تهران می‌تواند به دلیل قدمت شهرسازی و سوءمدیریت فاجعه‌بار باشد

این مقام دولتی تاکید کرد که در شهرهای یزد و زاهدان، بیش از ۷۰ درصد ساختمان ها آسیب پذیر هستند.

روزنامه اعتماد روز چهارم شهریور با اشاره به گفته های شهردار تهران درباره زلزله تهران، خطاب به مدیریت شهری هشدار داد که نیامدن زلزله را نباید به فال نیک گرفت.

علیرضا زاکانی پیشتر به نقل از نظرات یک کارشناس که هویتش را فاش نکرد، گفته بود که ۳ هزار سال است که در تهران زلزله نیامده است و تهدیدی در حوزه زلزله برای پایتخت ایران وجود ندارد.

روزنامه اعتماد نوشت که این جمله ترسناک از زبان بالاترین مقام مدیریتی شهر تهران، جمله ای نیست که بتوان راحت از کنار آن گذشت.

فریبرز ناطق الهی، مهندس زلزله، در گفتگو با اعتماد اعلام کرد که تهران به لحاظ آسیب پذیری، از صد درصد، ۸۰ درصد آسیب پذیر است.

کارشناسان متعددی با اشاره به وجود گسل‌های عمده در تهران و همچنین بافت شهری پایتخت ایران، نسبت به عواقب قابل‌توجه وقوع زلزله در تهران هشدار داده‌اند.

به تازگی هم یک مقام وزارت راه و شهرسازی تهران از وجود بیش از ۱۲ هزار ساختمان بر روی گسل‌های پایتخت ایران خبر داده بود.

علی بیت‌اللهی، رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی، در تیرماه سال جاری با اشاره به عبور سه گسل عمده از منطقه یک تهران، بر وجود ریسک بالای خسارات مربوط به زلزله در این منطقه تاکید کرده بود.