پوتین از جمهوری آذربایجان برای سرنگونی هواپیمای مسافربری عذرخواهی کرد

قسمتی از لاشه هواپیمای حامل پرواز جی٢-۸۲۴۳ شرکت خطوط هوایی آذربایجان پس از فرود در آکتائو، قزاقستان.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، از الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان به خاطر سرنگونی هواپیمای مسافربری تجاری در حریم هوایی روسیه که در آن ۳۸ تن کشته شدند، عذرخواهی کرد. با این حال، او اذعان نکرد که روسیه مسئول این «حادثه دلخراش» بوده است.

در همین حال، خبرگزاری رویترز به نقل از دو مسافر و یک خدمه هواپیمای سانحه‌دیده شرکت خطوط هوایی جمهوری آذربایجان گزارش داد که آنها همزمان با نزدیک‌شدن هواپیمای مزبور به مقصد اولیه دست‌کم صدای یک انفجار مهیب شنیده‌اند.

پرواز «جی٢-۸۲۴۳» خطوط هوایی جمهوری آذربایجان روز چهارشنبه پنجم دی پس از انحراف از مقصد اولیه خود، گروزنی؛ پایتخت چچن، صدها مایل دورتر در آن سوی دریای خزر در نزدیکی شهر آکتائو قزاقستان سقوط کرد. در نتیجه، دست‌کم ٣٨ تن کشته شدند و ٢٩ تن زنده ماندند.

به گزارش رویترز، سامانه‌های پدافند هوایی روسیه در منطقه مزبور بارها علیه حملات پهپادی اوکراین فعال شده‌اند.

یکی از مسافران این پرواز به رویترز گفت پس از شنیدن صدای انفجار، فکر کرد که هواپیما سقوط می‌کند و به همین خاطر شروع به خواندن دعا کرد.

یک مسافر دیگر این پرواز به رویترز گفت پس از شنیدن صدای دو انفجار مهیب، وحشت‌زده شد و مهماندار هواپیما به مسافران گفت به سمت عقب هواپیما بروند.

هر دو مسافر به رویترز گفتند که به دنبال انفجار، سطح اکسیژن کابین دچار مشکل شد.

یک مهماندار این هواپیما نیز به رویترز گفت هواپیما به دلیل هوای مه‌آلود اجازه فرود نیافت و پس از آن‌که خلبان تصمیم به دور زدن گرفت، صدای انفجارها شنیده شد.

به گفته او، یک شیء به بال چپ هواپیما برخورد کرد، صدای سه انفجار شنیده شد، و فشار داخل کابین کاهش یافت.

به دنبال این حادثه، شرکت خطوط هوایی جمهوری آذربایجان شماری از پروازهای خود به شهرهای روسیه را لغو و اعلام کرد حادثه مزبور در نتیجه یک «مداخله فیزیکی و فنی خارجی» به وقوع پیوسته است.

رویترز به نقل از چهار منبع مطلع از یافته‌های تحقیقات جمهوری آذربایجان در رابطه با این سانحه گزارش داد که سامانه‌های پدافند هوایی روسیه به اشتباه هواپیمای مزبور را ساقط کرده‌اند.

پیش از این، روسیه اعلام کرده بود که باید منتظر اتمام تحقیقات رسمی درباره این سانحه ماند تا مشخص شود دقیقا چه اتفاقی رخ داده است.