جی دی ونس، گزینه دونالد ترامپ برای معاونت ریاست جمهوری احتمالی، خواستار همکاری اسرائیل و کشورهای عرب سنی علیه حکومت ایران شد.
این سناتور جمهوریخواه ایالت اوهایو، روز دوشنبه ۲۵ تیرماه در مصاحبه با شبکه خبری «فاکس نیوز»، دولت کنونی آمریکا را متهم کرد که از سازوکار «پیمان ابراهیم» که تضعیف جمهوری اسلامی را دنبال میکند بهره نگرفته است.
«پیمان ابراهیم» که حدود چهار سال قبل با تلاش دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، منعقد شد به عادیسازی روابط دیپلماتیک میان اسرائيل و چند کشور عربی شامل امارات متحده عربی، بحرین و مراکش انجامید.
جی دی ونس، مدعی شد که سیاستهای جو بایدن موجب طولانیترشدن جنگ اسرائیل و حماس شده و مانع برقراری روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی شده است.
در حالیکه عربستان سعودی پیشنیاز عادیسازی روابط با اسرائيل را پایبندی اسرائیل به راه حل دو کشوری اعلام کرده دولت جو بایدن همچنان در تلاش برای نزدیککردن عربستان و اسرائیل است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در اردیبهشتماه سال جاری در ریاض از نزدیکشدن آمریکا به مراحل پایانی توافق امنیتی با عربستان سعودی خبر داد و اعلام کرد در صورت عادیسازی روابط عربستان با اسرائیل، این توافق امنیتی به عربستان ارائه خواهد شد.
در عین حال، دولت بایدن علاوه بر حمایت گسترده از اسرائیل، با استفاده از ابزارهای مختلف با تهدیدهای ناشی از جمهوری اسلامی مقابله کرده است.
جی دی ونس در مصاحبهاش خواستار پایان هرچه سریعتر جنگ در غزه و تشکیل جبهه متحد اسرائیل و کشورهای عرب سنی در مقابل حکومت ایران شد.
این سناتور جمهوریخواه ازسرگیری روند صلح میان اسرائیل و کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی و اردن را از اهداف مهم پایان جنگ غزه ذکر کرد.
جی دی ونس تاکید کرد:«پیمان ابراهیم نشان داد که اتحاد میان اسرائیل و برخی کشورهای عرب سنی عملی است» و «باید به اسرائیلیها و کشورهای عرب سنی کمک کرد که در همکاری با یکدیگر، به ایجاد توازن در مقابل ایران بپردازند.»
این عضو مجلس سنا در ادامه گفت:« بسیاری از مردم تشخیص میدهند که ما باید با ایران کاری کنیم ولی نه با این بمبارانهای ضعیف کوچک.»
منظور این سناتور جمهوریخواه احتمالا حملات آمریکا به گروههای نیابتی حکومت ایران در خاورمیانه است.
جی دی ونس تصریح کرد مهمترین بخش دکترین سیاست خارجی ترامپ این است که نیروی نظامی آمریکا را به کار نمیگیریم، مگر اینکه واقعا مجبور شویم و در این صورت مشت میزنیم و مشت سختی خواهیم زد.
او افزود: اگر میخواهید به حکومت ایران «مشت بزنید باید مشت محکم بزنید.» ونس بطور نمونه دستور دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، برای کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، در دیماه سال ۱۳۹۸ را در زمره این ضربات محکم برشمرد.
گزینه ترامپ برای معاونت ریاست جمهوری احتمالی، «برقراری صلح» و «کند شدن عملیات» جمهوری اسلامی را از پیامدهای کشته شدن قاسم سلیمانی ذکر کرد.
او دونالد ترامپ را «بهترین دوست» اسرائیل خواند و وعده داد که در صورت پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری، سازوکار تضعیف حکومت ایران و تقویت اسرائیل را بازفعال کند.