فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا، سنتکام، روز شنبه چهاردهم بهمن، در بیانیهای از سرنگون کردن ١٢ فروند پهپاد حوثیها طی سه دور حمله خبر داد.
طبق بیانیه «سنتکام»، ناوشکن «یواساس کارنی» یک فروند پهپاد را روز جمعه سیزدهم بهمن، حدود ساعت ۱۰ و نیم صبح به وقت محلی، بر روی خلیج عدن ساقط کرد.
سنتکام افزود که حدود ساعت ۴ و ۴۰ دقیقه بعد از ظهر جمعه نیروهای آمریکایی حملاتی علیه چهار فروند پهپاد در مناطق تحت کنترل حوثیها در یمن انجام دادند و آنها را نابود کردند.
به نوشته این بیانیه، این پهپادها «تهدیدی قریبالوقوع» علیه کشتیهای تجاری و کشتیهای نیروی دریایی آمریکا در منطقه محسوب میشدند و حملات در قالب دفاع از خود انجام شد.
و سرانجام، در ساعت ۹ و ۲۰ دقیقه جمعه شب، ناوشکن «یواساس لابون» و جنگندههای «افای-١٨» از ناو هواپیمابر «دوایت دی آیزنهاور» هفت فروند پهپاد را بر روی دریای سرخ سرنگون کردند.
بیانیه سنتکام میافزاید این حمله نیز تلفات مالی یا خسارات جانی نداشته است و اقدام ایالات متحده به منظور محافظت از آزادی دریانوردی و امنتر کردن آبهای بینالمللی برای کشتیهای نیروی دریایی آمریکا و همچنین کشتیهای تجاری انجام شده است.
ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد که سامانه پدافند هوایی «پیکان» (اَرو) این کشور با موفقیت، یک موشک زمین به زمین را که به سمت خاک اسرائیل شلیک شده بود، بر فراز دریای سرخ رهگیری کرده است.
همچنین ببینید: اسرائیل: موشکی را که از دریای سرخ شلیک شد رهگیری کردیمروز پنجشنبه دوازدهم بهمن، نیز ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) در بیانیهای اعلام کرد که دستکم سه اقدام خرابکارانه حوثیهای تحت حمایت جمهوری اسلامی را در دریای سرخ و خلیج عدن خنثی کرده است.
حملات متعدد حوثیها در دریای سرخ باعث شد که ایالات متحده و بریتانیا حملات هوایی را علیه اهداف حوثیها در یمن انجام دهند.
حملات این گروه، تجارت بینالمللی را در کوتاهترین مسیر کشتیرانی بین اروپا و آسیا مختل کرده و برخی از شرکتهای کشتیرانی را وادار به تغییر مسیر کشتیهای خود کرده است.
ایالات متحده معتقد است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به برنامهریزی و اجرای حملات موشکی و پهپادی حوثیها کمک کرده است. اما جمهوری اسلامی هر گونه دخالت در این مورد را رد میکند.
این در شرایطی است که خبرگزاری رویترز به نقل از چند منبع نوشت که فرماندهان سپاه پاسداران و حزبالله لبنان در یمن حضور دارند و به حملات حوثیها به کشتیها در دریای سرخ کمک میکنند.
در مقابل، حوثیها هرگونه کمک از طرف جمهوری اسلامی و حزبالله را تکذیب کردهاند.
ایالات متحده اعلام کرده است که در پاسخ به حملات حوثیها، آنها را به فهرست گروههای تروریستی خود اضافه میکند.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز دوازدهم بهمن در کنفرانسی مطبوعاتی با اشاره به تهدیدهای مداوم گروههای شبهنظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی از جمله حملات حوثیها به کشتیرانی تجاری در دریای سرخ گفت: این لحظهای «خطرناک» در خاورمیانه است.
آقای آستین گفت: هر چند برای جلوگیری از درگیری گستردهتر تلاش میکنیم، ولی هراقدامی لازم باشد نیز برای دفاع از منافع و مردممان نیز انجام میدهیم و به شیوهای که خودمان انتخاب میکنیم و در زمان مورد نظر، پاسخ خواهیم داد.