پس از گذشت ۶۰ روز از تهاجم روسیه به اوکراین ایالات متحده از روز سهشنبه در آلمان میزبان بیش از ۴۰ کشور جهان است.
در این اجلاس به ریاست لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا راههای ارسال کمک و تجهیزات دفاعی بیشتر به اوکراین برای مقابله با حملات روسیه در جبهه های مختلف بررسی می شود. لوید آستین روز یکشنبه در سفر به کییف در ملاقات با رئیس جمهور اوکراین بر ارسال کمکهای بیشتر و تقویت جبهه دفاعی این کشور تاکید کرد.
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده میگوید: «هدف اصلی گفتگوها ایجاد هماهنگی و افزایش کمک های دفاعی شامل «تسلیحات سنگین همچون توپخانه هویتزر و پهپاد» به کییف است.
میلی چند هفته آینده را برای اوکراین بسیار حیاتی دانست و افزود: «اوکراینیها برای موفقیت در میدان جنگ به حمایت مستمر نیاز دارند که رسیدن به این مهم هدف اصلی این کنفرانس است.»
این نشست در یک پایگاه هوایی در رامشتاین در جنوب غرب فرانکفورت برگزار میشود.
بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا روز دوشنبه گفت: «ارزیابیهای بریتانیا نشان میدهد حدود پانزده هزار نیروی روس در درگیریها کشته و دو هزار خودروی زرهی از جمله حدود ۵۳۰ تانک و ۶۰ هلیکوپتر و جت جنگنده این کشور در جنگ با اوکراین منهدم شدهاست.»
روسیه تاکنون تنها ۱۳۵۱ سرباز کشته و ۳۸۲۵ زخمی را تایید کرده است.
با وجود همه تلاشهای آمریکا برای حمایت از اوکراین و همراهی کشورهای اروپایی برخی سیاستمدران اتحادیه اروپا طی روزهای گذشته تصمیمات احتیاطی را برای پرهیز از افزایش تنش با روسیه اتخاذ کردهاند. یک روزنامه سوئیسی به نقل از سخنگوی وزارت اقتصاد سوئیس گزارش داده این کشور دو درخواست آلمان برای انتقال تجهیزات دفاعی به اوکراین را به بهانه «بیطرفی» رد کرده است.
همچنین ببینید: سوئیس درخواست آلمان برای صادرات تسلیحات به اوکراین را وتو کردهفته گذشته هم صدراعظم آلمان، به دلیل کاهش کمک به اوکراین، مورد انتقاد احزاب داخلی قرار گرفت. اولاف شولتس با افزایش فشارها و پس از چند روز کشمکش، سرانجام با کمک مالی به اوکراین موافقت کرد.
این در حالیست که هفته گذشته شرکای غربی آمریکا در یک کنفرانس ویدیویی به میزبانی رئیس جمهور ایالات متحده «تجاوز روسیه» را محکوم و همبستگی خود با اوکراین را اعلام کردند.
بنا بر اعلام کاخ سفید، شرکتکنندگان در این کنفرانس ویدیویی بر «ارائه مستمر کمکهای امنیتی، اقتصادی، و بشردوستانه» به اوکراین تاکید کردند. رییس کمیسیون اروپا، دبیر کل ناتو و سران کانادا، آلمان، بریتانیا، ایتالیا،فرانسه، و ژاپن، به همراه روسای جمهوری لهستان و رومانی در این گفتوگو شرکت داشتند.
مقامات آمریکایی میگویند: «روسیه هنوز دارای قابلیت های پیشرفته و تعداد نیروهای برتر است و تمایل خود را برای ادامه حضور سربازان و واحدها در نبرد نشان داده است.»
کارشناسان مسایل اقتصادی هم بر این باورند که مسکو قادر است با وجود تحریم های غرب، به جنگی طولانی در اوکراین ادامه دهد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند