ایالات متحده روز دوشنبه ۲۸ آبان چند سازمان و شرکت را که در «شهرکسازی غیرقانونی» در کرانه باختری نقش دارند، تحریم کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد شرکت «آمانا» که به عنوان بزرگترین سازمان توسعه
شهرکها در کرانه باختری شناخته میشود و یک شرکت تابعه آن که پیشتر از سوی بریتانیا و کانادا تحریم شده بود را به فهرست تحریمی آمریکا اضافه کرده است.
شرکت آمانا، که در کرانه باختری مستقر است، حدود ۱۶۰ میلیون دلار سرمایه دارد و در چند سال گذشته، پروژههای زیرساختی را برای شهرکهای جدید در کرانه باختری تامین مالی کرده است.
علاوه بر این، وزارت امور خارجه ایالات متحده نیز تحریمهای دیپلماتیکی را علیه شرکت «ای آل یهودا» که لجستیک ساختوساز را به گروههای تحریمشده ارائه میکند، اعمال کرد. هاشومر یوش، شبتای کوشلوسکی و زوهر صباح، افرادی که «اقدامات خشونت آمیز» علیه فلسطینیها مرتکب شدهاند نیز مورد این تحریمها قرار گرفتهاند.
شرکتها، نهادها و افراد تحریمشده از سوی آمریکا، امکان دسترسی به داراییهایی که در ایالات متحده نگهداری میشود را ندارند و از تجارت با شرکتها و شهروندان آمریکایی منع میشوند.
این تحریمها با استناد به فرمان اجرایی جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در فوریه ۲۰۲۳ اعمال میشود، که طی آن شهرکنشینان اسرائیلی در کرانه باختری را، که متهم به حمله به فلسطینیها و فعالان صلح اسرائیل در «اراضی اشغالی» هستند، هدف قرار داد.
بر اساس گزارش دفتر هماهنگی سازمان ملل متحد، از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و حمله تروریستی گروه فلسطینی حماس به اسرائیل، حدود ۸ هزار فلسطینی در کرانه باختری آواره و بیش از ۷۰۰ نفر از آنها در خشونتهای پس از آن کشته شدهاند.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، پیشتر از دولت اسرائیل خواسته بود کسانی را که در «ترویج خشونت، آوارگی اجباری، و سلب مالکیت زمینهای خصوصی» در کرانه باختری مسئول یا شریک هستند، بازخواست کند.
فلسطینیها معتقدند اسرائیل در جنگ خاورمیانه در سال ۱۹۶۷، کرانه باختری را به همراه شرق اورشلیم و نوار غزه تصرف کرده و این مناطق را بخشی از سرزمینهای خود میدانند.