جلسه اضطراری شورای امنیت: آمریکا از قعطنامه جدید علیه کره شمالی خبر داد

جلسه اضطراری روز چهارشنبه شورای امنیت، به درخواست نماینده آمریکا در سازمان ملل برگزار شد.

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در نشست اضطراری شورای امنیت در واکنش به آزمایش جدید موشکی کره شمالی، با بیان این که اولویت اول برای مهار تهدید پیونگ یانگ دیپلماسی است، گفت به زودی قطعنامه جدیدی علیه آن کشور ارائه خواهد شد.

جلسه فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل متحد، بعد از ظهر چهارشنبه به وقت شرق آمریکا، به درخواست نماینده ایالات متحده و در واکنش به جدیدترین آزمایش یک موشک بالیستیک قاره پیما توسط پیونگ یانگ برگزار شد.

کره شمالی روز سه شنبه یک موشک بالیستیک بین قاره ای به نام هوواسانگ -۱۴ را از فرودگاهی در نزدیکی مرز این کشور با چین شلیک کرد. پیونگ یانگ روز چهارشنبه گفت این موشک قابلیت حمل کلاهک هسته ای بزرگ را دارد.

پیشتر مقام های وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، تایید کردند که این موشک جدید کره شمالی قابلیت رسیدن به خاک ایالات متحده در آلاسکا را دارد

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، در سخنانی در نشست ویژه امروز شورای امنیت گفت اقدامات پیونگ یانگ امکان رسیدن به راه حل از طریق دیپلماسی را به شدت کاهش می‌دهد، اما تاکید کرد که با این حال، دیپلماسی اولویت نخست است.

نیکی هیلی گفت ایالات متحده برای دفاع از خود و متحدانش آمادگی کامل دارد، و افزود «نیروی نظامی درخور توجه ما، یکی از توانایی‌های ما بوده و زمانی که باید، از آن استفاده می‌کنیم؛ اما ترجیح می دهیم در آن جهت حرکت نکنیم.»

وی در ادامه با بیان این که کره شمالی تا کنون به قطعنامه های سازمان ملل و درخواست جامعه بین الملل بی اعتنایی کرده است، گفت هفته آینده قطعنامه جدیدی در محکومیت این اقدامات پیونگ یانگ به شورای امنیت ارائه خواهد شد.

در اولین واکنش به جدیدترین آزمایش موشکی کره شمالی، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در توئیتی نوشت، همین الان کره شمالی موشک قاره پیمای دیگری آزمایش کرد. فقط می خواهم بپرسم آیا این مرد کار بهتری در زندگی اش بلد نیست؟"

ترامپ روز جمعه گذشته نیز در جریان ملاقات با رئیس جمهور کره جنوبی در کاخ سفید گفته بود، صبر و تحمل آمریکا از رفتارهای کره شمالی به پایان رسیده است. با این حال سه شنبه شب آقای تیلرسون گفت که آمریکا همچنان بر راه حل های دیپلماتیک برای حل بحران کره شمالی تاکید دارد.

وزیر خارجه ایالات متحده از جامعه جهانی خواست به این آزمایش موشکی کره شمالی «واکنشی فراگیر» نشان دهد.

آقای تیلرسون گفت: همه کشورها باید به طور علنی به کره شمالی تاکید کنند که رفتن به دنبال سلاح‌های هسته ای، پیامدهایی برای این کشور خواهد داشت. برای مقابله با یک تهدید جهانی، یک اقدام جهانی لازم است.

روز سه شنبه، روسای جمهوری چین و روسیه در مسکو دیدار کردند و در واکنش به آزمایش موشکی کره شمالی یک بیانیه مشترک صادر کردند.

جین‌پینگ و ولادیمیر پوتین در بیانیه شان از کره شمالی خواستند برنامه تسلیحات هسته ای و موشک بالیستیک را متوقف کند و در مقابل، آمریکا و کره جنوبی هم رزمایش ها در آبهای شبه جزیره کره را متوقف سازند.

آزمایش روز سه شنبه کره شمالی همزمان با روز استقلال آمریکا و در آستانه نشست روز جمعه سران گروه ۲۰ صورت گرفت.

نخست وزیر ژاپن در این مورد گفت رهبران جهان در نشست گروه ۲۰ حضور دارند و من در این نشست خواستار همبستگی جامعه بین المللی در قبال مساله کره شمالی خواهم شد.

پرزیدنت ترامپ از جمله حاضران در اجلاس گروه ۲۰ در آلمان در روز جمعه خواهد بود.

به نظر می رسد، آزمایش موشکی کره شمالی و توانایی های هسته ای این کشور، اواخر این هفته، محور گفتگوهای رئیس جمهور آمریکا و سایر کشورهای شرکت کننده در نشست گروه ۲۰ خصوصا چین، روسیه که هر دو مرز مشترک با کره‌ شمالی دارند، قرار گیرد.

شورای امنیت سازمان ملل تحریم های جدیدی علیه کره شمالی برای تکرار آزمایش های موشکی در خردادماه تصویب کرده بود.

این سیزدهمین بار است که کره شمالی از زمان روی کار آمدن پرزیدنت ترامپ، آزمایش موشکی انجام می دهد.