دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده روز سه شنبه اسرائیل را به مقصد بیت لحم واقع در کرانه باختری رود اردن ترک و با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی درباره مذاکرات صلح خاور میانه گفتوگو کرد.
دو طرف پس از این دیدار در نشست خبری مشترک حاضر شدند که پرزیدنت ترامپ ضمن ابراز امیدواری نسبت به حصول توافق بین اسرائیل و فلسطینی ها گفت، چنین توافقی می تواند «آغاز روند صلح در سراسر خاور میانه» باشد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رئیس جمهوری آمریکا پیش بینی کرد حصول توافق بین اسرائیل و فلسطینیها میتواند صلح و آرامش را به سراسر خاور میانه – که در نقاط مختلف شاهد جنگ و درگیری است – باز خواهد گرداند.
آقای عباس نیز ضمن تاکید بر تمایل خود به باز گذاشتن درها برای گفتوگو با اسرائیل، بار دیگر خواسته های طرف فلسطینی را تکرار کرد، از جمله تشکیل یک کشور مستقل با مرکزیت اورشلیم شرقی؛ که اسرائیل هم ادعای آن را دارد.
رئیس جمهوری ایالات متحده در بخش دوم از نخستین سفر خارجی خود در این مقام، صبح روز دوشنبه مستقیما از عربستان سعودی به اسرائیل رفت و علاوه بر همتای اسرائیلی خود، با نخست وزیر آن کشور نیز دیدار و در این زمینه گفتوگو کرد.
هر چند درباره آمادگی اسرائیل و فلسطینیها برای از سرگیری گفتوگوهایی که بیش از دو سال متوقف مانده گزارشهایی منتشر شده است، اما به نوشته آسوشیتدپرس کاخ سفید احتمال بروز یک تحول عمده را در این سفر زیاد نمیداند.
دونالد ترامپ در دیداری که اوسط اردیبهشت ماه در کاخ سفید با محمود عباس داشت، گفت رسیدن به صلح در خاور میانه شاید آنقدر که برخی فکر میکنند دشوار نباشد و ابراز امیدواری کرد به زودی صلح بین اسرائیل و فلسطینی ها برقرار شود.
با روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا و گرمتر شدن روابط با اسرائیل که در دولت قبلی اندکی سرد شده بود، و همچنین رویکرد غیرمتعارف پرزیدنت ترامپ در حوزه سیاست خارجی، امیدها برای از سرگیری مذاکرات بین اسرائیل و فلسطینیها افزایش یافته است.
باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا سیاست شهرکسازی اسرائیل را مانعی برای از سرگیری گفتوگوها و تحقق راه حل دو کشور اسرائیلی و فلسطینی میدانست و تلاشهای جان کری وزیر خارجه او در این زمینه نتیجه نداد و در نهایت در سال ۲۰۱۴ متوقف شد.