همزمان با بالاگرفتن تنشها در شبه جزیره کره، رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا به منظور جلب همکاری بیشتر پکن برای وارد کردن حداکثر فشار علیه فعالیتهای تحریک آمیز موشکی و هستهای پیونگ یانگ، دومین سفر خود به چین را آغاز کرد.
به رغم تبادل تهدیدها میان رهبران کره شمالی و ایالات متحده و افزایش بدبینی در مورد امکان خلع سلاح مسالمت آمیز شبه جزیره کره، دیپلماسی هنوز نخستین گزینه مورد نظر واشنگتن است.
وادار کردن چین به همکاری بیشتر برای محدود کردن برنامه هستهای پیونگ یانگ و زمینه سازی نخستین سفر پرزیدنت ترامپ به چین از اولویتهای برنامه سفر دیپلمات ارشد آمریکا است.
به گفته وزیر خارجه آمریکا «صحبت در مورد تدارک سفر مهم رئیس جمهوری در دستور کار است و سپس بحثها در مورد مسایل مهم دیگر، که قطعا کره شمالی نیز در مذاکرات مطرح خواهد شد.»
رکس تیلرسون چین را برای اعمال کامل قطعنامه شورای امنیت و گامهایی بیشتر در محدود کردن تامین نفت برای کره شمالی زیر فشار خواهد گذاشت و در مورد تعهد پکن برای محدود کردن صادرات سرب و آهن به کره شمالی رایزنی خواهد کرد.
واشنگتن میگوید درخواست کمک از چین، مهمترین حامی تجاری کره شمالی، کلید قطع توانایی پیونگ یانگ در به دست آوردن پول است.
سوزان تورنتون معاون وزیر خارجه آمریکا میگوید «ما نهادهای مختلف چین را مورد تحریم قرار دادیم. همه این موارد، تجارت کره شمالی، نهادها، و گسترش غیرقانونی اتمی پیونگ یانگ را هدف قرار میدهد و مطمئنا بر سهولت توانایی آنها برای انجام معاملات و دستیابی به پول تاثیر گذارده و در افزایش فشار بر رژیم موثر بوده است.»
داگلاس پل کارشناس امور آسیا نفوذ چین در کره شمالی را محدود میداند: «کره شمالی تمایلی به دریافت دستورالعمل از چین ندارد. آنچه را بتواند از چین سوء استفاده میکند، ولی دنبال رهنمود سیاسی از چین نیست. بنابر این برای ما و کره جنوبی مشکلی در رویکرد مستقیم با کره شمالی خواهد بود.»
کنگ گیانگ وزیر خارجه کره جنوبی این هفته در واشنگتن گفت هرچند که زمان تنگ است، اما هنوز جا برای دیپلماسی وجود دارد.
سفر رکس تیلرسون در پی دیدار ویلبار راس وزیر بازرگانی آمریکا از پکن صورت میگیرد که گفته است چین نیازدارد رفتار منصفانه و متقابلی با شرکتهای آمریکایی اتخاذ کند.