رویترز: مقام‌های آمریکایی و طالبان در دوحه دیدار می‌کنند؛ مقام ایالات متحده: این دیدار به معنی به رسمیت شناختن طالبان نیست

آرشیو

خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام بلندپایه دولت آمریکا گزارش داد هیاتی از ایالات متحده و نمایندگان ارشد طالبان، برای نخستین بار از زمان خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، در روزهای شنبه و یکشنبه (١٧ و ١٨ مهر) در دوحه با هم دیدار می‌کنند.

بر اساس این گزارش، هیات آمریکایی متشکل از مقام‌هایی از وزارت خارجه، آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده، و سازمان‌های اطلاعاتی این کشور خواهد بود.

به گزارش رویترز، هیات بلندپایه ایالات متحده به طالبان فشار خواهد آورد که تداوم خروج ایمن شهروندان آمریکایی و سایر کسانی را که خواهان خروج از افغانستان هستند تضمین، و همچنین مارک فرریکز، شهروند آمریکایی ربوده شده، را آزاد کند.

تصویر آرشیوی از پوستر اف‌بی‌آی در رابطه با ربایش مارک رندال فرریکز (۲۶ اوت ۲۰۲۰)

این گزارش‌ می افزاید، یکی دیگر از اولویت‌های اصلی هیات آمریکایی در این دیدار، یادآوری تعهد طالبان خواهد بود که از تبدیل‌شدن دوباره خاک افغانستان به مامنی برای القاعده و سایر گروه‌های تروریستی جلوگیری کند.

در گزارش رویترز به نقل از مقامات آمریکایی آمده است افزون بر این، هیات آمریکایی به طالبان فشار خواهد آورد که امکان دسترسی این کشور به کمک های بشردوستانه را بهبود ببخشد.

به گزارش رویترز، مقام‌های آمریکایی گفته‌اند که این دیدار به معنی به رسمیت شناختن طالبان از سوی ایالات متحده نیست، بلکه چنین موضوعی بستگی به پایبندی این گروه اسلامگرا به تعهداتش از جمله تشکیل حکومتی فراگیر، حفاظت از حق زنان جهت کار، و همچنین اجازه تحصیل به دختران است.

واشنگتن و سایر کشورهای غربی در تلاش هستند ضمن تعامل با طالبان جهت تضمین سرازیرشدن کمک‌های انسان‌دوستانه به افغانستان، از مشروعیت بخشیدن به این گروه خودداری کنند.

مقامات دولت های غربی پیشتر به طالبان هشدار داده اند که به تعهدات‌شان پایبند بمانند و در چارچوب هنجارهای بین‌المللی حکومت کنند.

آمریکا با مسلط شدن طالبان بر افغانستان سفارت خود را از کابل به قطر منتقل کرد.

دوحه با طالبان روابط حسنه‌ای دارد و در جریان گفت‌وگوهای شکست‌خورده آن گروه با دولت ساقط شده محمد اشرف غنی، که در زمان دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا آغاز شد، میزبان آن گروه بود.