جف سشنز وزیر دادگستری ایالات متحده، که پس از انتشار خبر ملاقاتش با سفیر روسیه در طول مبارزات انتخاباتی دونالد ترامپ از روز گذشته هم از سوی دموکراتها و هم از سوی جمهوریخواهان تحت فشار قرار گرفته بود، عصر پنجشنبه اعلام کرد از هرگونه تحقیقات مربوط به ارتباط ستاد انتخاباتی آقای ترامپ با روسیه کنار خواهد رفت.
آقای سشنز که بنا به گزارشها دو بار در سال گذشته میلادی با سفیر روسیه در واشنگتن دیدار داشته و این موضوع را در نشست بررسی صلاحیت خود در سنا مطرح نکرده است، در یک نشست خبری که بطور مستقیم از رسانههای آمریکا پخش شد، هر گونه گمانهزنی در این مورد که قصد گمراه کردن کسی در این ارتباط را داشته است رد کرد.
با این حال دادستان کل ایالات متحده با اذعان به این که باید در اظهارات خود در جلسه سنا دقت بیشتری به خرج میداد، گفت «من چند بار با یک مقام روسیه ملاقات داشتم،» و پس از مشاوره با کارکنان خود و توصیه آنها، تصمیم خود را برای کناره گیری از هرگونه تحقیقات مرتبط با موضوع ارتباط ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ با روسیه گرفتهام.
آقای سشنز در ادامه گفت که قائم مقام موقت دادستانی کل کشور مسئول پیگیری چنین تحقیقاتی خواهد بود، اما خاطر نشان کرد که از این اعلام نباید چنین برداشت شود که او وجود هرگونه تحقیقاتی در این زمینه را تایید کرده است.
جف سشنز ۷۰ ساله در جلسه بررسی اعتبارنامه خود در سنا هرگونه ملاقات با روسها را تکذیب کرده بود. وی که پیش از رسیدن به مقام وزارت دادگستری سناتور آلاباما بود، از اولین کسانی بود که از نامزدی دونالد ترامپ برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ حمایت و او را در جریان رقابتهای انتخاباتی اش همراهی کرد.
هنوز مشخص نیست دیدار و گفتوگوی آقای سشنز با سفیر فدراسیون روسیه در ایالات متحده درباره چه موضوعی بوده است؛ اما پیش از این، مایکل فلین مشاور امنیت ملی پرزیدنت ترامپ به دلیل اطلاعات نادرستی که به معاون رئیس جمهوری درباره ملاقاتهای خود با مقامهای روسیه ارائه کرده بود، مجبور به استعفا شد.
پرزیدنت ترامپ و اعضای تیم انتخاباتی او هرگونه ارتباط با مقامهای روس در طول مبارزات انتخابات ۱۸ آبان ماه را رد کردهاند. آقای ترامپ هفته گذشته گفته بود، «هیچکدام از کسانی که من میشناسم» با مقامهای اطلاعاتی روسیه صحبت نکردهاند.
دستگاههای اطلاعاتی آمریکا و برخی کمیتههای کنگره در حال تحقیق درباره تلاش مسکو برای دخالت در انتخابات پائیز گذشته هستند؛ انتخاباتی که دونالد ترامپ از حزب جمهوریخواه موفق شد هیلاری کلینتون رقیب دموکرات خود را شکست دهد.
جامعه اطلاعاتی آمریکا در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما نتیجه گیری کردند که روسیه از طریق هک سامانه کامپیوتری کمیته ملی حزب دموکرات و افشای ایمیلها و مکالمات مسئولان آن، قصد تاثیرگذاری بر روند انتخابات اخیر آمریکا را داشته است.