اوباما: رأی شورای امنیت "پاسخ محکم و واحد" جهان به کره شمالی است

به گفته رئیس جمهوری آمریکا، جامعه بین المللی با صدور قطعنامه، با صدایی واحد به کره شمالی گفت باید این برنامه‌های خطرناک را متوقف کند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در واکنش به آزمایش‌های اخیر هسته‌ای و موشکی کره شمالی، به اتفاق آرا به قطعنامه‌ای برای اعمال تحریم‌های گسترده‌تر علیه آن کشور رأی داد؛ رأیی که ایالات متحده آن را پاسخ "محکم و واحد" جهان به پیونگ یانگ توصیف کرده است.

بر اساس این قطعنامه، برای نخستین بار هواپیماها و کشتی‌های باری و تجاری کره شمالی که از آن کشور به مقصد دیگر کشورها، یا از کشورهای دیگر به مقصد کره شمالی در حرکت هستند، باید مورد بازرسی قرار بگیرند. فروش سلاح‌های کوچک و متعارف نیز به کره شمالی ممنوع شده است.

باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده تصویب این قطعنامه را "پاسخی محکم، جمعی و مناسب" به کره شمالی دانست و گفت "امروز، جامعه بین المللی با صدایی واحد، یک پیام ساده به پیونگ یانگ فرستاد: کره شمالی باید این برنامه‌های خطرناک را متوقف کند و مسیر بهتری را برای مردمش برگزیند."

پیش نویس این قطعنامه توسط ایالات متحده و همینطور چین، هم پیمان اصلی پیونگ یانگ، ارائه شده بود و رأی گیری بر سر آن قرار بود روز سه‌شنبه انجام شود، اما به دلیل درخواست روسیه برای مطالعه بیشتر و ارائه احتمالی پیشنهادهایی برای تغییر متن آن، به روز چهارشنبه موکول شد.

سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد نیز پس از رأی گیری امروز با بیان این که تقریبا تمامی منابع کره شمالی برای "برنامه هسته‌ای ماجراجویانه" آن کشور هزینه می‌شوند، گفت دولت کره شمالی بیش از آن که به فکر رشد کودکان آن کشور باشد، به فکر توسعه برنامه هسته‌ای است.

اندکی پس از رأی‌گیری، وزارت خزانه داری ایالات متحده نیز اعلام کرد که علیه چهار نهاد و دوازده فرد که به گفته این وزارتخانه با برنامه هسته‌ای غیرقانونی کره شمالی ارتباط داشته‌اند، تحریم‌هایی را اعمال کرده است.

به گفته جک لو وزیر خرانه داری آمریکا، "این تلاش‌های هماهنگ حاوی یک پیام روشن است، و آن این که جامعه جهانی برنامه هسته‌ای غیرقانونی و فعالیت‌های کره شمالی در زمینه موشک‌های بالیستیک را تحمل نخواهد کرد، و تا زمانی که (پیونگ یانگ) رفتار خودسرانه خود را اصلاح نکند، با پیامدهای جدی روبرو خواهد شد."

کره شمالی اواسط دی ماه برای چهارمین بار آزمایش سلاح هسته‌ای انجام داد و ادعا کرد که در آن یک بمب هیدروژنی را آزمایش کرده است. اندکی بعد اقدام به پرتاب یک موشک دوربرد به فضا کرد. این اقدامات نه تنها محکومیت‌های گسترده جهانی به دنبال داشت، بلکه نقض قطعنامه‌های شورای امنیت محسوب می‌شدند.