طرح سرمايه‌گذاری ۱۴ميليارد دلاری شرکت‌های آمريکايی در آفریقا

در جريان اجلاس رهبران آمریکا و آفریقا در واشنگتن، نمایندگان کشورهای آفريقايی آماده شرکت در نشست بانک جهانی می‌شوند – ۱۳ مرداد ۱۳۹۳

ايالات متحده تا حد زيادی دارد سعی می‌کند به‌سرعت فاصله‌اش را از رقبای خود کم کند و جايی برای خود در بازار صنايع درحال رشد در جهان باز کند.

یک مقام کاخ سفید می‌گويد باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز سه‌شنبه قرار است اعلام کند که بخش تجاری آمریکا تعهد کرده‌اند به ميزان ۱۴ ميليارد دلار در زمينه‌های ساختمانی، انرژی‌های پاک، بانک‌داری و پروژه‌های فن‌آوری اطلاعات در سراسر آفریقا سرمايه‌گذاری کنند.

رئيس جمهوری آمريکا اين موضوع را در گردهمايی تجارت آمريکا و آفريقا، که بخش سه روزه‌ای از نشست آفريقا در واشنگتن است، اعلام خواهد کرد. هدف از نشست آفريقا به نمایش گذاشتن علاقه آمریکا به بهبود تجارت و سرمایه‌گذاری در آن قاره است.

این مقام کاخ سفید همچنین گفت «این سرمایه‌گذاری‌ها تعامل اقتصادی ایالات متحده در آفریقا را عمیق‌تر خواهد کرد و به رشد اقتصادی دامن می‌زند، بطوری که ضمن حمايت از فراهم کردن رفاه گسترده‌تری برای آفریقا، بازارهای جديدی برای بخش تجاری آمریکا نیز فراهم خواهد نمود، که به اشتغال‌زايی هم در ایالات متحده و هم در آفریقا کمک خواهد کرد.»

در اين رويداد مهم اقتصادی، باراک اوباما در گفتگوهای مدیران عامل شرکت‌ها و رهبران دولتی شرکت خواهد کرد. همچنين پنی پریتزکر وزیر بازرگانی آمريکا، مایکل بلومبرگ شهردار سابق نیویورک، و بیل کلینتون رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده، در اين مراسم حضور خواهند داشت.

به گفته این مقام کاخ سفيد، اين گردهمايی تجاری به ده‌ها تن از سران آفریقایی اجازه خواهد داد با مدیران آمریکایی و آفریقایی از نزدیک دیدار و گفتگو کنند. تمرکز گردهمايی واشنگتن بطور گسترده‌ای بر سرمایه‌گذاری در امور مالی، زیرساخت ها، انرژی، کشاورزی و کالاهای مصرفی خواهد بود.

بیش از ۹۰ شرکت آمریکایی قرار است در اين گردهمايی شرکت کنند، از جمله شرکت شورون، شرکت سیتی گروپ، شرکت خودروسازی فورد، جنرال الکتریک، لاک‌هید مارتین، ماریوت بین‌المللی، مورگان استانلی، و شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای وال مارت. همچنین انتظار می‌رود چندین شرکت آفریقایی نيز شرکت داشته باشند.

دولت آقای اوباما اين نشست را نخستين در نوع خود می‌داند، اما از اين قبيل گردهمايی‌ها با سران سياسی و اقتصادی آفريقايی پيش از اين در چين، هند، ژاپن و اروپا نيز برگزار شده بود، که نشان می‌دهد ايالات متحده تا حد زيادی دارد سعی می‌کند به‌سرعت فاصله‌اش را از رقبای خود کم کند و جايی برای خود در بازار صنايع درحال رشد در جهان باز کند.