در حالیکه پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، گفته است که احتمال تاخیر ملاقات او با رهبر کره شمالی وجود دارد، اما او در عین حال تاکید کرده است که شواهد نشان می دهد که «کیم جونگ اون» برای مذاکره جدی است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه در حاشیه دیدار با «مون جائه این» رئیس جمهوری کره جنوبی گفت که دیدار تاریخی او با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی ممکن است به تاخیر بیافتد. پیشتر اعلام شده بود که پرزیدنت ترامپ و رهبر کره شمالی ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد) در سنگاپور دیدار می کنند.
پرزیدنت ترامپ درباره جدی بودن کره شمالی گفت: تصور می کند کیم جونگ اون در باره غیراتمی ساختن کره شمالی جدی است.
وی گفت: فکر می کنم او جدی است. من هم علاقه دارم صورت گیرد. او وارد آینده ای می شود که با گذشته شان متفاوت است. فکر می کنم او واقعا جدی است.
با این حال، پرزیدنت ترامپ گفت، رهبر کره شمالی در دیدار دومش با رئیس جمهوری چین، برخوردی متفاوت نشان داد که دلسرد کننده است.
پرزیدنت ترامپ در باره احتمال ملاقاتش با رهبر کره شمالی گفت، باید در انتظار وقایع بود. وی افزود: ما به آن سمت حرکت می کنیم و باید دید چه رخ می دهد. شرایط به خصوصی باید ایجاد شود و معتقدم این شرایط فراهم خواهد شد. اگر محقق نشود، ملاقاتی نخواهیم داشت.
آقای ترامپ افزود: صریح بگویم، امکان دارد دیدار بسیار خوبی برای کره شمالی و جهان باشد. اگر صورت نگیرد، ممکن است بعد ها صورت گیرد؛ در زمان دیگری رخ دهد. باید دید اما در حال گفتگو هستیم. می دانید که ملاقات برای دوازدهم ژوئن در سنگاپور برنامه ریزی شده است. به زودی می بینید که این ملاقات صورت می گیرد یا نه. اما در حال گفتگو هستیم.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین بر تمایل کشورهای منطقه برای کمک های اقتصادی به کره شمالی تاکید کرد.
وی گفت: من با کره جنوبی، چین و ژاپن، صحبت کرده ام و هر سه آنها آماده کمک هستند و معتقدم که آنها می خواهند مبالغ بسیاری را برای رشد کره شمالی سرمایه گذاری کنند.
مون جای- این ، رئیس جمهوری کره جنوبی در دیدار با پرزیدنت ترامپ گفت ، نباید با بی نتیجه ماندن توافق های قبلی با کره شمالی به موفقیت آمیز بودن تحولات جاری تردید داشت ، زیرا برای اولین بار مذاکرات ، مستقیما ، بین رهبران دو کشور خواهد بود.
آقای مون بر نقش پرزیدنت ترامپ که موجب تغییر در رفتار کره شمالی شده است، تاکید کرد.
مون جای این در شرایطی به آمریکا سفر کرده است که بدبینی نسبت به احتمال عدم برگزاری دیدار رهبران آمریکا و کره شمالی افزایش یافته است.
به گزارش آسوشیتدپرس، پیونگ یانگ هفته گذشته ضمن اعتراض به یک مانور مشترک نظامی میان آمریکا و کره جنوبی از مذاکرات صلح با سئول که پیشتر برنامه ریزی شده بود، کنار کشید. مانور آمریکا و کره جنوبی از قبل طراحی شده بود.
پیونگ یانگ همچنین تهدید کرده است که رهبر کره شمالی ممکن است از گفتگوی برنامه ریزی شده با رئیس جمهوری آمریکا، به خاطر تاکید بر عاری سازی شبه جزیره کره از تسلیحات هسته ای، سرباز زند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز پیشتر، ضمن ابراز خوشبینی نسبت به آینده روابط با کره شمالی گفت در صورتی که به هدف غیراتمی ساختن کره شمالی دست یابیم، سرمایه گذاری آمریکا کمک بزرگی برای آن کشور خواهد بود.
وی گفت من علنا در باره مکالماتم با کیم جونگ اون صحبت نکرده ام اما قویا احساس می کنم که او سرمایه گذاری آمریکا، تکنولوژی آمریکا و دانش آمریکا را برای مردم کشورش با ارزش می داند و ما در باره این موضوع صحبت کردیم.
آقای پمپئو افزود: فکر می کنم اگر درست انجام شود و به غیراتمی ساختن کره شمالی دست یابیم، آمریکا قادر خواهد بود امکانات بسیاری برای کره شمالی فراهم آورد و زندگی مردم کره شمالی را بهتر کند.