یک مقام ارشد آمریکایی می گوید که ایالات متحده و جهان باید فشار بر کره شمالی را تا توقف برنامه هسته ای این کشور ادامه دهد.
رابرت وود، نماینده آمریکا در کنفرانس خلع سلاح گفت هیات نمایندگی آمریکا در کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد، از کشورهای جهان می خواهد به فشارهای اقتصادی و دیپلماتیک بر کره شمالی ادامه دهند تا این کشور برنامه های هسته ای اش را متوقف کند: «ما در این جلسه مقدماتی، چگونگی ادامه فشار بر کره شمالی برای انجام تعهداتش را بررسی می کنیم. من بار دیگر تاکید می کنم که آمریکا خواستار غیر هسته ای شدن کره شمالی است، به طوری که قابل تایید و غیرقابل برگشت باشد.»
کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد، دوشنبه آینده، ۲۳ آوریل جاری در ژنو برگزار می شود.
پرزیدنت ترامپ با ابراز خوشبینی از ملاقات و گفتگوی احتمالی با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، صحبت کرده است. از دیدگاه رئیس جمهوری آمریکا این گفتگو تنها باید یک نتیجه داشته باشد: غیر هسته ای شدن کره شمالی.
برای ژاپن که تهدید های هسته ای پیونگ یانگ را از نزدیک حس کرده است نیز گفتگوی احتمالی پرزیدنت ترامپ با کیم جونگ اون باید به نابودی زرداخانه اتمی کره شمالی منجر شود. شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن در دیدارش با پرزیدنت ترامپ بر خواست غیرهسته ای ساختن کره شمالی تاکید گذاشت.
برخی از تحلیلگران نسبت به نتایج این گفتگوی احتمالی خوشبین هستند. دنیس وایلدر، استاد دانشگاه جورج تاون می گوید: «به عقیده من، اول از هر چیز برخورد چین با کره شمالی به علت آزمایش های هسته ای پیونگ یانگ، و خطری که برای چین دارد، تغییر اساسی کرده است و چین عملا کره شمالی را زیر فشار اقتصادی قرار داده است. به نظر من، کره شمالی درک کرده است که دولت آمریکا ممکن است دست به اقدام نظامی بزند و حمله اخیر آمریکا به سوریه قدرت آمریکا را نشان داده است.»
برخی دیگر از تحلیلگران می گویند حتی در بهترین شرایط، غیرهسته ای شدن کره شمالی روندی آهسته و دراز مدت خواهد بود که نیازمند تلاش های دیپلماتیک راهکارهای قانونی، و فرایند های فنی برای آغاز آن است. اسکات اسنایدر، تحلیلگر در «شورای روابط خارجی» می گوید: »اگر حتی طرفین بر سر آن توافق کنند اقدامات قانونی اداری برای حصول آن، چالش بزرگی خواهد بود.»
امضای توافق غیر هسته ای شدن کره شمالی حتی اگر فقط روی کاغذ بماند، تاثیر بسزایی بر کشورهای منطقه خواهد داشت.