تحلیلی از ریک نوآک در روزنامه واشنگتن پست
اجلاس پرزیدنت ترامپ و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در کجا برگزار خواهد شد؟ اگر چه منطقه حائل میان کره شمالی و کره جنوبی، یا چین و روسیه می توانند نقاط احتمالی این ملاقات باشند، تحلیلگران از سنگاپور، سوئیس یا سوئد به عنوان دیگر کشورهای میانجی میان آمریکا و کره شمالی نام می برند. باید توجه داشت که تحریم های بین المللی علیه کره شمالی امکان سفر کیم جونگ اون به دیگر کشورها را دشوار کرده است.
از گفته های کیم جونگ اون چنین برمی آید که کره شمالی در ازای خلع سلاح هسته ای در پی کسب یک تضمین امنیتی است که شامل جمع آوری موشک های آمریکا از اقیانوس آرام باشد؛ گزینه ای که بعید است مورد قبول آمریکا قرار بگیرد. روشن نیست آیا پیونگ یانگ درخواست قبلی خود مبنی بر خروج ۲۸ هزار نیروی آمریکا از کره جنوبی را تکرار خواهد کرد یا نه.
آیا کره شمالی و کره جنوبی می توانند توافق صلحی را به مذاکره بگذارند؟
پیش از آشکار شدن ملاقات مایک پمپئو، مدیر سی آی ای، با رهبر کره شمالی، سئول گفته بود که خواهان یک توافق صلح با همسایه شمالی است.
اگر چنین شود چنین توافقی جایگزین توافق ترک مخاصمه ای خواهد شد که دهه ها پس از جنگ کره طی سال های ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ برقرار بوده است. از آنجا که توافق ترک مخاصمه میان کره شمالی و فرماندهی سازمان ملل متحد به رهبری آمریکا انجام گرفت و نه کره جنوبی، در نهایت ایالات متحده نقشی محوری در تعریف یک توافق صلح خواهد داشت. طبیعتا چین هم می خواهد سهمی در این مهم داشته باشد. این امر ممکن است موضوع دیدار ماه مارس رهبران کره شمالی و چین بوده باشد.