اعضای هیئت تحقیقاتی دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد حوادث غرب میانمار میگویند فرماندهان ارشد ارتش آن کشور باید به جرم کشتار سیستماتیک اقلیت مسلمان روهینگیا در استان راخین محاکمه شوند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این موضع محققان سازمان ملل متحد، همراه با نخستین گزارش آنها در مورد حوادث راخین از اوت سال گذشته، تندترین لحنی است که تاکنون علیه مقامهای میانمار بیان شده است.
تیم سه نفره حقیقت یاب سازمان ملل متحد و هیئت تحقیقاتی آنها، در چارچوب ماموریت شورای حقوق بشر، گزارش دقیقی را بر مبنای گفتوگو با صدها روهینگیایی و تصاویر ماهوارهای و اطلاعات دیگر تنظیم کردهاند.
به گفته مارزوکی داروسمن دادستان پیشین اندونزی و رئیس گروه حقیت یاب، تحقیر شأن انسانی و محدودیت آزادی مردم میانمار توسط ارتش در مجموع مایه نگرانی نه تنها مردم آن کشور بلکه جامعه بین المللی است.
تیم تحت نظر او مجموعهای از موارد مختف تجاوز گروهی، آتش زدن صدها ده و روستا، به بردگی گرفتن روهینگیاییها و قتل کودکان را – در برخی موارد در برابر چشمان والدین آنها –در این گزارش گنجاندهاند.
در نخستین گزارش ارائه شده به شورای حقوق بشر سازمان ملل گفته میشود، طبق برآوردهای «محتاطانه» گروههای امدادی و خبرنگاران بدون مرز، حدود ۱۰ هزار نفر در خشونتهای سال گذشته راخین کشته شدهاند.
محققان سازمان ملل متحد خواستار ارجاع پرونده حوادث تابستان ۲۰۱۷ در غرب میانمار به دیوان بین المللی کیفری شده و میگویند اگر این امر امکان پذیر نباشد، دست کم در یک دادگاه صالح بین المللی رسیدگی شود.
آنها نام شش فرمانده ارتش میانمار را در گزارش خود مطرح کردهاند.
اقدام فیسبوک علیه مقام های نظامی
همزمان شرکت فیسبوک نیز اعلام کرده حسابهای کاربری برخی مقامهای ارشد ارتش میانمار را در شبکههای فیسبوک و اینستاگرام، جهت پیشگیری از گسترش نفرت پراکنی و انتشار اخبار کذب مسدود کرده است.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده هفته گذشته ضمن انتقاد شدید از آنچه «پاکسازی نفرت برانگیز قومی» مسلمانان روهینگیا خواند، بر ادامه سیاست واشنگتن در پاسخگو قرار دادن مسئولان این پاکسازی تاکید کرد.
ارتش که در سال ۱۹۶۲ با کودتا در میانمار به قدرت رسید، نزدیک به ۵۰ سال است بر این کشور فرمانروایی می کند و در قانون اساسی سال ۲۰۰۸ نیزبخش بسیار بزرگی از قدرت در این کشور را در اختیار خود گرفته است.