جابه جایی نیروهای نظامی آمریکا در آسیا

کشتی های آمریکا در اقیانوس آرام

ایالات متحده اوایل سال جاری میلادی اعلام کرد با جابه جایی نیروهای نظامی و دریایی خود در آسیا قصد دارد به ایجاد موازنه قوا در منطقه آسیا و اقیانوس آرام کمک کند . واشنگتن در راستای همین برنامه تلاش می کند ارتباط باتک تک متحدان خود در منطقه را مستحکم تر سازد.

لئون پنه تا وزیر دفاع ایالات متحده اعلام کرد امریکا قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ شصت درصد نیروی دریایی خود را به منطقه آسیایی اقیانوس آرام اعزام کند.
آقای پنه تا همچنین در سفر تاریخی خود به ویتنام بر ضرورت ایجاد پیوند دفاعی مستحکم تری با ویتنام سخن گفت.

در همین حال ایالات متحده و تایلند هر سال به طور مشترک در عملیات رزمایشی که ارتش کشور های منطقه را در بر می گیرد شرکت می کنند. این تمرین ها تازگی ندارد و یکی از بزرگترین رزمایشها درجهان است که نشان از تلاش ایالات متحده به برقراری توازن منطقه ای با حضور نیرو های خود در منطقه دارد.

مقام های تایلند و امریکا همچنین مساله استفاده از یک پایگاه هوایی تایلند را به منظور استفاده برای توزیع کمک های انساندوستانه بررسی می کنند.

فیلیپین نیز از متحدان ایالات متحده در منطقه است و مانیل کمک های بسیاری از واشنگتن دریافت می کند، ولی ماه گذشته برخی از شهروندان فیلیپین در مقابل سفارت امریکا در مانیل دست به تظاهرات زدند و نگرانی خود از مانورهای نظامی مشترک دو کشور و حضور نیروهای نظامی امریکا در فیلیپین را ابراز کردند.
شهروندان فیلیپین تنها کسانی نیستند که نگران جابه جایی نیروهای نظامی و دریایی ایالات متحده در آسیا هستند.

در حالی که برخی از توجه بیشتر به آسیا استقبال می کنند و آن را قدمی برای تثبیت روابط ایالات متحده و متحدان آن در منطقه می خوانند، ولی برخی دیگر هدف از انتقال نیرو های آمریکا به منطقه آسیایی اقیانوس آرام را ممانعت از قدرت گیری نظامی چین می دانند، و می گویند این اقدام به وضوح چین را که می رود به یک قدرت بزرگ نظامی در منطقه تبدیل شود، نگران کرده است.

چین از حضور بیشتر نیروهای ایالات متحده در آسیا و تلاش واشنگتن برای مستحکم تر کردن روابط نظامی با متحدان خود در منطقه انتقاد کرده و آن را نامعقول خوانده است. چین از ایالات متحده خواسته است منافع آن کشور در منطقه را محترم شمارد.
ایالات متحده این انتقاد ها را بی اساس می خواند و می گوید جابه جایی نظامی و رزمایش ها به منظور مقابله با کشور خاصی صورت نمی گیرد.